A treia zi de Paști, zi de marți, 10 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț s-au făcut planuri și s-a discutat despre salarii.

De dimineață, a avut loc o discuție între conducerea spitalului, reprezentată de dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar, pe de o parte, și conducerea Consiliului Județean Neamț, de cealaltă parte. Din partea CJ, au participat Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, și Dan Vasile Constantin, proaspăt consilier al președintelui CJ pe probleme de Sănătate, care este cât se poate de familiarizat cu activitatea spitalului. Dan Constantin a fost președintele CA-ului când spitalul era condus de dr. Ioan Lazăr și probabil a fost cooptat acum în echipa de consilieri tocmai fiindcă la acea vreme spitalul avea stoc de medicamente și nu înregistra datorii.

Discuțiile de astăzi s-au axat pe investițiile care se fac, anul acesta, la spital, dar și pe salariile, cu noile sporuri ce se acordă celor peste 1.600 de angajați de la 1 martie 2018. Sporuri la minim, după cum ne-a declarat dr. Atănăsoaie, pentru a nu epuiza bugetul de medicamente cu cheltuielile salariale. ”Vom face mâine o ședință cu șefii de secții și vom prezenta situația. Medicii și asistenții au clar salariile mărite, dar sunt și categorii de personal la care salariile vor scădea, după noul regulament de sporuri”, a precizat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie. Discuțiile de mâine cu medicii șefi de secții vor fi susținute de prezența acelorași domni Bărbuleț și Constantin, care ”au promis că vor veni”, potrivit managerului interimar al spitalului. (C.I.)

Articolul precedentCupa Adridan la minifotbal, ediţia a V-a (13-15.04)
Articolul următorGemene născute în noaptea de Înviere
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.