pietricica turism

Stația de sterilizare a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț s-a defectat marți, 14 noiembrie, și a fost reparată abia a doua zi.

Între timp, principala activitate care depinde „ca de aer” de buna funcționare a instalației de sterilizare se pare că „nu a avut de suferit, chirurgii nu s-au plâns”, după cum a dat asigurări mai mult decât optimiste dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al SJU. Cât privește bolnavii programați pentru operații, cei care nu erau cazuri urgente au fost amânați, iar până la repararea instalației s-a recurs la o soluție de avarie. „Am primit sprijin din partea Spitalului Bicaz și am dus tot acolo, pentru sterilizare. Ieri, firma care asigură service-ul a venit și a reparat instalația și activitatea a intrat în normal”, mai spune managerul Atănăsoaie.

Din perspectiva conducerii spitalului, noua instalație de sterilizare nici nu poate fi pusă în funcțiune atâta vreme cât „reabilitarea secției de sterilizare începe de mâine (n.n. – 17 noiembrie) și se termină până la sfârșitul anului, abia acum am primit fonduri de la Consiliul Județean Neamț”, adaugă dr. Atănăsoaie. Vestea bună este că se dau bani de la Consiliul Județean, mai rămâne ca acești bani să fie cheltuiți, nu cum s-a întâmplat cu alți bani, mulți, care au rămas nefolosiți din cauză de neștiință a folosirii lor.

Din perspectiva bolnavilor care au fost operați zilele acestea chestiunea se va lămuri peste câteva zile, atunci când vor fi aflate rezultatele analizelor făcute pentru depistarea eventualelor infecții nosocomiale ce ar fi putut apărea în cele două zile. „S-au luat măsuri profilactice în cele două zile, s-au luat și probe din spital de către dr. Doina Apetroaie (n.n. – Compartimentul de prevenire și controlal infecțiilor nosocomiale a SJU), dar durează până vin rezultatele”, a precizat dr. Josef Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț.

(C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Eu tot nu pot sa inteleg cum de Spitalul Piatra Neamt arata ca un spital in timp de razboi…..
    Nu ma plang de medici. Ambii parinti au fost bine tratati in mai multe randuri. Dar nu inteleg cum de spitalul arata in halul asta.

Comments are closed.