Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a primit astăzi, 11 mai, avizul de la Ministerul Sănătății pentru administrarea plasmei convalescentă pacienților COVID.

Dr. Daniela Marcoci, managerul spitalului, a anunțat că astăzi s-a primit avizul comisiei de specialitate din minister, care a acreditat secția ATI pentru administrarea acestui tratament. Plasma recoltată de la pacienții vindecați de coronavirus se va administra pacienților care sunt în stare gravă în ATI, aleși după anumite criterii, potrivit ordinului Ministerului Sănătății 654 din 22 aprilie 2020.

Recoltarea plasmei convalescente se va putea face la Centrul de Transfuzie Sanguină Neamț, în baza unui protocol de colaborare cu SJU Piatra-Neamț. Pentru recoltarea plasmei convalescente a fost donat un echipament de pietreanul Florin Hozoc. Aparatul este destinat Centrului de Transfuzie Sanguină Neamț, donatorul asigurând gratuit kit-urile și mentenanța necesare pentru un an. Se așteaptă ca astăzi să se încheie și protocolul de colaborare între spitalul județean și centrul de transfuzii .

(C.I.)

Articolul precedentGuvernul dezbate astăzi o lege pentru aplicarea măsurilor după 15 mai
Articolul următorÎncă 24 de pacienți COVID vindecați și externați din Spitalul Județean. Sunt în total 302 vindecați în județul Neamț