Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț anunță organizarea unei conferințe de presă pentru luni, 4 decembrie, pentru a lămuri cazul tinerei de 23 ani, care a murit la scurt timp după ce a născut.

Dr. Cristina Iacob Atănăsoaie declară că ceea ce se știe până în acest moment este faptul că femeia a fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă la împlinirea a 4 luni de sarcină și apoi a fost urmărită de medicul cardiolog pe parcursul sarcinii, ultimul control fiind în data de 10 octombrie. „Pacienta a născut pe cale naturală, medicul care a supravegheat-o pe timpul sarcinii a asistat-o la naștere. La 12 ore de la naștere a apărut o decompensare a afecțiunii cardiace, personalul medical a efectuat manevrele de resuscitare timp de o oră, dar din păcate pacienta a decedat, în seara de 30 noiembrie. Din câte știu, n-ar fi existat indicație pentru cezariană, întrucât și cezariana ar decompensa afecțiunile cardiace. A fost diagnosticată cu insuficiență cardiacă din luna a 4-a de sarcină”, spune managerul spitalului.

Necropsia va clarifica exact cauza decesului, tot mâine urmează să se afle ce au găsit medicii legiști. Dr. Atănăsoaie mai spune că familia știa de boala tinerei și că „în primele ore ale dimineții (n.n. – pe 1 decembrie) ar fi cerut scutire de necropsie, lucru imposibil în aceste condiții”, având în vedere că și poliția a deschis o anchetă și așteaptă rezultatul necropsiei.

Este a doua oară în ultimii ani când conducerea spitalului organizează o conferință de presă după un asemenea caz tragic. Rămâne de văzut dacă medicii care vor participa la conferința de presă de mâine vor veni cu precizări credibile asupra acestui caz, managerul spitalului dând de înțeles că cei mai în măsură să argumenteze sunt medicul ginecolog și medicul cardiolog care au supravegheat femeia pe timpul sarcinii și la naștere.

(C.I.)

4 COMENTARII

  1. Magarilor(conducerii spitalului)…..Stiti ca maine la ora 11 “femeia”despre care spuneti numai minciuni,va fi condusa pe ultimul drum???Bun moment pentru conferinta 🙁 🙁 🙁 Nu era mai bine sa fie invitati in fata presei si cei din familie ….sa va spuna ei adevarul ,nu voi….casapilor!Imi cer iertare pentru acest vocabular,nu–mi sta in caracter,dar nu ma pot abtine dupa ce am vazut azi…..tanara mamica zacand in sicriu,in loc sa–si tina copilasul la piept!Fac un apel la presa:Mergeti si vorbiti si cu cei din familie!!!!si scoateti adevarul la iveala!Avem incredere in voi!

  2.  …A-ți spus adevărul la presă? ???
    a-ți spus cum a-ţi chinuit-o ??? … sau a-ți spus minciunile voastre ca să vă spălați unul pe altul…din vina voastră, celor de la maternitatea din Piatra Neamț, Geanina astăzi, a fost condusă pe ultimul drum😢😢😢… cu peste o sută de coroane 😢😢😢😢 … lăsând în urmă o COMOARĂ fără MAMĂ și un soț fără soție 😢😢😢. .. familia o aștepta cu o infinitate de buchete de flori 😢😢😢…. vrem să se facă dreptate,  cei vinovați să plătească.
    A-ți povestit cum a-ți conectat-o la acel aparat nefuncțional ???? A-ți spus tot cit a-ți lăsat-o să se chinuie 10-11 ore di travaliul până să nască și după ce a născut alte 10-12 ore de chinuri… vrem dreptate, cei vinovați să plătească. …chiar și închiși la închisoare e puțină pedeapsă pentru ceea ce au făcut…

  3. Nesimtitilor!!! Da, familia stia de problema cu inima, era sub un trattament dat de un cardiolog, dar asta nu scuza greseli le voastre. Da, se cerea cezariana din 2 motive: era cardiaca si purta ochelari permanenti!!! Nu iati apro at cezariana, ati lasato sa se chinuie si ati luato la misto, iati monitorizat inima cu aparatura nefunctionala, ati trimis sotul dupa pastime acasa atunci cand tensiunea ia scapat de sub control, pentru ca la voi in spital, nu sunt pastile… Si una peste alta, toate adunat e au dus la aceasta tragedie. SOTUL a cerut sa Nu se mai faca necrosia, pentruca, desi voi, macelarilor, vedeti in fiecare zi astfel de cazuri, noi, oamenii de rand, nu putem suporta ca cineva drag noua sa fie Transat ca la abator!!! Nu a vrut sa isi vada sotia pentru ultima data desfigurata… Si daca voi iati spus saracului om, ca sotia lui a murit din cauza inimii, si ca nu sa putut face nimic pt ca era cardiaca, normal ca El va crezut pe cuvant. Nu stia ca in cazul ei, se putea evita tragedia, printro simpla cezariana care iar fi scurt inima de efort!!! Sau ca, In momentul in care, sa produs tachicardia, nu era supravegheata, si mai mult, nu a fost de gasit un cardiolog care sa o salveze!!! O mana de oameni micinosi si rai sunteti. O mana de oameni care nu va mai saturati de batjocorit pe cei c’è nu stiu medicina!!! A venit momentul sa va amintit i ca exista un Dumnezeu… Sa incetati sa va mai jucati cu vietile oamenilor!!! 🙁

Comments are closed.