Spital nou în judeţul Neamţ?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIdeea unui spital nou la Târgu-Neamț a apărut încă de anul trecut, dar abia în acest an ideea a fost așternută și pe hârtie. Administrația locală se gândește serios la această idee, chiar dacă, la momentul actual, banii sunt un impediment serios. Primarul Daniel Harpa speră că printr-un proiect european visul unui spital nou la Târgu-Neamț se poate concretiza.

„Am discutat deja cu un consultant în proiecte europene despre acest subiect și ne-a recomandat să facem noul spital la ieșirea din oraș, nu pe același amplasament pe care se află acum spitalul existent. În perioada următoare, va trebui să găsim o suprafață de teren, pentru a începe studiul și proiectarea, urmând ca, în momentul în care vor apărea ghidurile de finanțare europeană, să depunem proiectul ori direct la Bruxelles, ori la Ministerul Fondurilor Europene. Ne-am gândit la un teren la ieșire din oraș cum mergi spre Timișești. Nu vom putea cumpăra terenul, dar vom încerca să facem un schimb cu o societate de stat care se pare că este în insolvență. Evident, este un proiect de anvergură care necesită timp și o finanțare consistentă. Dar vom depune toate eforturile ca la Târgu-Neamț să construim un spital nou, iar spitalul actual vom încerca să-l transformăm într-un centru de bătrâni”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Spitalul Târgu-Neamț dăinuie din 16 octombrie1852, când Domnul Moldovei Grigore Alexandru Ghica a inaugurat Spitalul, Spițeria (Farmacia) și Școala Domnească. (C.T. STURZU)

Articolul precedentSĂ MAI ŞI RÂDEM! Ze Maria: „Ceahlăul joacă bine”
Articolul următorBACĂU: Nu spuneţi hoţilor cât lipsiţi şi nu lăsaţi cheia sub preş!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.