72 de locuitori ai comunei Tămășeni, care au drept de proprietate conferit de instanță pe terenuri ce însumează 37 de hectare pe raza administrativă a comuna Strunga (Iași), au speranțe că vor putea intra în posesia pământului, după ani de zile de demersuri.

Speranțe pentru 72 de locuitori din Tămășeni-Neamț: își vor primi terenurile după negocieri între Prefecturile din Neamț și Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Demersurile făcute de primarul comunei, Ștefan Lucaci au găsit înțelegere la Prefectura Neamț. Astăzi, 24 februarie, o delegație condusă de prefectul George Lazăr s-a întâlnit cu omologul său din Iași, Marian Grigoraș. În urma discuțiilor, s-a stabilit ca până la următoarea întâlnire, ce va avea loc peste 30 de zile, reprezentanții localității Strunga să identifice terenurile din rezerva avută la dispoziție, așa încât nemțenii din Tămășeni să poată fi puși în posesie și să li se elibereze titluri de proprietate cât mai repede cu putință. „Consider că această problemă trenează de foarte mult timp. Acești oameni sunt în vârstă și au pierdut ani la rând prin tribunale judecându-se pentru drepturile lor, timp în care au fost plasați de la o instituție la alta. Cred că acești oameni sunt îndreptățiți să li se rezolve problema. De aceea, am solicitat ajutorul și sprijinul, în rezolvarea acestei probleme, domnului prefect de Iași, domnului Marian Grigoraș, căruia îi mulțumesc pentru implicare. Am speranța că la întâlnirea de pe 23 martie vom identifica soluțiile legale pentru ca acești cetățeni să poată  fi puși în posesie în cel mai scurt timp posibil”, a declarat prefectul George Lazăr, la revenirea în județul Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentCe este CORONAVIRUSUL şi cum putem preveni îmbolnăvirea
Articolul următorRestricții de la Ministerul Educației din cauza virusurilor