0:00

Spectacole folclorice de Ziua Națională, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpectacole folclorice de Ziua Națională, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCentrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț celebrează Ziua Națională printr-o serie de spectacole folclorice. Primul este programat pentru 27 noiembrie, cu începere de la ora 18:00 și va avea loc în sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamț. Intitulat „DE ZIUA TA, ROMÂNIA!”,vor încânta publicul prezent formații din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra Neamț-grupul vocal „Floare de colț” (coordonator artistic, Georgiana Șerban Axinte), Ansamblul de cântece populare „Nemțișorul” (coordonator, Laurențiu Marian), precum și Ansamblul Folcloric „Comorile Neamțului” (coordonator, Anda Maria Acristinei).

Seria manifestărilor continuă pe 1 decembrie, la prânz, iar în centrul municipiului Piatra Neamț, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” va oferi nemțenilor un amplu program de cântece și jocuri tradiționale. Pe 2 decembrie, „Floricică de la munte” celebrează Ziua Naională prin cânt și joc popular românesc în cadrul unui spectacol ce va avea loc în municipiul Sfântu Gheorghe. Evenimentul folcloric se intitulează „Glasul Unirii, în inima României!” și va fi reuni pe scena Teatrului „Tamasi Aron” artiști de seamă. Alături de grupul folcloric nemțean vor fi prezenți interpretul Dinu Iancu Sălăjanu și taraful „Țara Silvaniei” din Zalău. (G.S.)

Articolul precedentCOD PORTOCALIU în Bacău și Vaslui, COD GALBEN în Botoșani, Iași, Neamț și Suceava: Ninsori abundente și viscol
Articolul următorMoldova sub avertizare de cod galben și portocaliu
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.