Anunţat drept eveni-mentul de închidere a manifestărilor de Zilele oraşului, concertul lui Pavel Stratan a fost cea mai usturătoare palmă pe obrazul (gros) al organizatorilor, care şi-au demonstrat, la superlativ, capacitatea de a face praf un recital live.
Publicul, care-l aştepta pe artistul moldovean la ora 21, aşa cum se anunţase în program, ar fi trecut peste întârzierea de un ceas dacă n-ar fi urmat cea mai penibilă prestaţie a „specialiştilor” de la „Best Show Event”.
Vreo 3 sunetişti au întins cablurile pe scenă şi au făcut probe, în timp ce prezentatorul Radu Tudor spunea poveşti despre pregătirile necesare pentru un concert live şi anunţa, la fel ca şi cu un ceas în urmă, că „în câteva minute Pavel Stratan va urca pe scenă”.
A urmat o pauză, pentru „desfacerea şi facerea” aceloraşi cabluri, „pentru ca totul să fie perfect” şi, în sfârşit, a apărut Stratan însuşi. La prima piesă (Luluţa) n-a mers negativul, aşa că solistul a cântat doar cu chitara.
La a doua piesă n-a mai mers nimic în afară de celebra lege a lui Murphy: „Când un lucru iese prost, orice încercare de a-l îndrepta nu face decât să-l strice şi mai mult”.
Sunetiştii au adus un alt microfon, care a dat un rateu ascuţit şi insuportabil pentru orice timpan călit. Surprins de “reacţia tehnicii”, Pavel Stratan s-a dat câţiva paşi în spate şi a privit microfonul ca pe cel mai aprig duşman. A fost adus un alt microfon (greu de fixat în stativ pentru că primul fusese înfăşurat profesionist cu bandă scotch), şi pentru că banda adezivă refuza să-şi strice reputaţia şi nu se dezlipea neam, sunetistul inspirat i l-a dat solistului, să-l ţină în mână. “Aşa bă deştepţilor! Şi la chitară cum mai cântă?”, a fost replica promptă a spectatorilor.
Între probele de sunet “doi, patru, zece”, s-au auzit clar şi alte reacţii ale publicului, de la huiduieli, până la îndemnuri pentru artist “Mă omule, ia banii şi du-te acasă, că ăştia-şi bat joc de tine!”.
După o nouă foială a “specialiştilor”, a apărut un alt microfon, un alt cablu, şi – evident – alte probleme. “Nu-mi văd vocea în monitoare. Apare şi dispare!”. Încercând să salveze situaţia, Radu Tudor a intrat pe scenă, bucuros nevoie mare: “Pavele, dacă-ţi spun că a fost o farsă de ziua ta, n-ai să mă crezi, nu? Chiar Pavele, ce-şi doreşti de ziua ta?”.
Cu jugularele pulsând în ritmul în care i se crispau maxilarele, artistul moldovean n-a mai răbdat: “Un microfon care să meargă! Şi dacă se poate, farsele să le lăsăm după concert, că a venit atâta lume aici să asculte”.
Şi microfonul a mers – preţ de încă o “Luluţă”, de data asta cu negativ cu tot. După care a început să se “certe” cu negativul. “Daţi înaltele mai jos sau ridicaţi-mi mie vocea, că se face microfonie! Eu nu mă aud, faceţi ceva!
Ei, parca aşa! Acu se aude bini, bini di tăt, să deie Domnul să meargă aşa până la sfârşit!”. Şi a dat Domnul încă o încurcătură între negativele pieselor doi şi trei, un fel de moft faţă de ce fusese până atunci.
Restul concertului a mers şnur, Pavel Stratan s-a detensionat şi chiar a glumit la adresa organizatorilor, între două piese: “Le-am cerut un pahar cu apă plată şi ce credeţi că mi-au adus? Chiar apă plată”.
După “Eu beu”, anunţată drept ultima melodie, solistul a întrebat publicul dacă mai vrea o piesă, remarcând: “Drept îi că după toate câte s-au întâmplat ar trebui să cânt până dimineaţă”.
Concertul s-a încheiat cu mulţumiri şi urări de bine pentru sărbătoriţii zilei de Petru şi Pavel: “Mulţumesc că aţi fost un public foarte răbdător, mulţumesc primăriei şi organizatorilor pentru…pentru toate. Important e că până la sfârşit am dovedit!”.

Cristina MIRCEA

N.B. Pe pagina de facebook a organizatorilor au apărut 4 filmuleţe din concertul lui Pavel Stratan, toate decupate cu grijă, astfel încât să evite cele 20 de minute lungi şi penibile. Sperăm ca, pe viitor, Primăria Piatra Neamţ să apeleze la aceeaşi firmă de profesionişti, capabilă să compromită “best” orice artist care se respectă şi cântă live.

3 COMENTARII

  1. Vina prea mare nu au cei de la organizare, ci artistul trebuia sa vina cu cel putin 2 ore inainte ptr a face probe. Stratan a venit de la bacau si a urcat direct pe scena. Deci vina este a artistului ca nu a venit mai devreme sa isi faca probe! Chiar ii apreciezi pe cei de la Best show even ptr organizare

  2. Daca fiecare om si-ar face doar datoria…fara invidii si infumurari…verificandu-si non stop “barna din ochiul lui” nu ne-am mai face de rasu-plansului…..Dar cum unii nu muncesc,doar “critik”si fura(startul,succesul si bunurile ) ne dam cu stangu-n dreptu!!!!!!!!!!!!

  3. Asta nu e firma dintzosului ? Da , e firma lui Strungariu , și se ocupa fiisu de ea . A fost în blat cu nea “jiji” și le dădea spectacole peste tot în județ când era pdlu în frunte. Acum ca nu mai sunt le da din mila pe aici prin oraș câte o manifestare . Cu 2 boxe și 2 microfoane te numești firma de sunet și spectacole ?? Nea “Jiji” nu îi mai tine în brațe pe familia asta de limbisti ca sunt primii care trădează !!

Comments are closed.