Un bărbat, de 33 de ani, din Piatra-Neamț, a fost reținut de polițiști, în ziua de 5 aprilie, și urmează ca astăzi să fie prezentat procurorului de caz, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzația de furt din autoturisme.

“În urma documentării activității infracționale, polițiștii au stabilit faptul că acesta, în noaptea de 29/30.12.2016, ar fi pătruns într-un autoturism, de unde a sustras bunuri în valoare de 800 lei”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “De asemenea, cercetările au fost extinse de polițiști, rezultând că, în noaptea de 17/18.03.2017, bărbatul ar mai fi sustras bunuri din alte două autoturisme, creând un prejudiciu de 660 lei”.

Având în vedere că se apropie sărbătorile pascale și oamenii vor deveni mai agitați la cumpărături și mai neatenți, hoții găsesc multe ocazii să acționeze. Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să scoată cheile din contact și să-și încuie mașinile, chiar dacă lipsesc doar câteva minute și să nu lase în torpedo certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a autoturismului (în cazul unui furt, asigurătorul CASCO nu acordă despăgubiri dacă păgubitul nu prezintă cele două documente în original şi ambele chei ale autoturismului). De asemenea, mașina trebuie parcată într-un loc vizibil, iluminat și circulat, iar pentru siguranță este indicat un sistem de alarmă.  De asemenea, poliţiştii recomandă şoferilor să nu lase bunuri de valoare la vedere în autoturisme și nici genți sau bagaje care ar putea tenta hoții. (C.M.)

Articolul precedentMilitari cercetaţi pentru trafic de influenţă! Unul a fost “sfătuit” de propriul tată!
Articolul următorNoi gratuităţi de la Primăria Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.