Un bărbat a fost găsit spânzurat, în această dimineață, 7 octombrie, la Căciulești, lângă casa căreia i-a dat foc. Vecinii proprietarei vorbeau că omul a primit vestea că nu mai poate sta în chirie și de supărare a incendiat casa, după care s-a spânzurat de un copac. El avea 56 de ani și era din Girov.

Incendiul a fost anunțat pe la ora 6.30 și au fost trimiși să intervină pompierii de la Detașamentul din Piatra-Neamț. Au ars bunurile din două camere, acoperișul casei pe o suprafață de 120 mp, acoperișul de la două anexe în suprafață de 80 mp, un porc și alte bunuri. „Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acțiunea intenționată. În curtea locuinței a fost găsită o persoană fără semne vitale. Decesul persoanei nu s-a datorat incendiului”, a precizat lt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț. Pompierii au acționat cu trei autospeciale și au fost sprijiniți și de voluntarii de la SVSU Girov cu un utilaj.

Conjunctura în care s-a petrecut tragedia va fi stabilită în urma cercetărilor pe care le fac polițiștii. A fost deschis dosar penal de distrugere și ucidere din culpă, după cum a precizat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

C.I.

Articolul precedentÎn Neamț sunt 66 de persoane nou confirmate Covid. Record cu 73 de decese în toată țara
Articolul următorL2 Universitatea Cluj, sub conducerea lui Costel Enache, la al treilea rezultat pozitiv