politie mascati 06Viorel Vasile Uţă (46 de ani) omul cel mai de temut din comuna Ceahlău, care n-a „ratat” pe nimeni de la consilieri locali la copii de grădiniţă, a fost ridicat de mascaţi, în seara de 10 noiembrie, în baza unui mandat de executarea a unei pedepse de un an de închisoare. El a fost judecat de magistraţii din Bicaz pentru lovire şi alte violenţe.

„În fapt, s-a reţinut că, în perioada august 2012-februarie2013, inculpatul a generat deseori conflicte cu cetăţenii din localitatea sa, ameninţându-i pe trei dintre aceştia şi creându-le vătămări corporale, care au necesitat 3-4 zile de îngrijire medicală (pentru două persoane) și 12-14 zile,pentru altă persoană”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

“Astfel, prin atitudinea sa sfidătoare la adresa normelor de comportament civil, a creat o stare de tulburare a ordinii şi liniştii publice, nemulţumire şi temere în localitatea Ceahlău, iar la data de 27.02.2013 a purtat un cuţit şi un obiect înţepător, în timp ce se afla într-ul local accesibil publicului. Totodată, în ziua de 25.02.2013, inculpatul, în timp ce se afla în sediul unei societăți, a lovit cu pumnii şi palmele partea vătămată, ameninţând-o că îi va scoate ochii cu un pumn de cuie şi că o omoară”.

Partea vătămată este o bunică „neinspirată”, care a reacţionat când nepotul ei a fost lovit de Uţă într-un magazin. Evident copilul nu făcuse nimic, pur şi simplu exista. Uţă s-a enervat atât de rău încât a luat un pumn de cuie şi a vrut să i le bage femeii pe gât. Apoi s-a răzgândit şi i-a spus că-i va scoate ochii. El l-a bătut pe un tânăr inginer pe motiv că are o prietenă minoră şi nu e „normal”, dar a căpăcit şi câţiva tineri, pentru că nu l-au salutat sufiecient de politicos. Încet, încet a devenit spaima comunei, iar după ce-a agresat şi un consilier local, lumea a început să-i ştie şi mai abitir de frică, pentru că şi-a dat seama că Uţă nu se „intimidează” în faţa nimănui. Tocmai pentru că este cunoscut nu doar în comuna natală, la ridicarea sa de la domiciliu au intervenit mascaţii. Acum localnicii răsuflă uşuraţi: măcar un an va fi linişte în Ceahlău. (C. MIRCEA)

Articolul precedentJudeț mare, rectificare mică… după buget și sigla de partid
Articolul următorHCM Roman – Fram Reykjavik: Bilete puse în vânzare la Sala Sporturilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.