sentintaElena Tălmăcel, soţia lui Maricel Tălmăcel, fost director al Direcţiei Agricole Neamţ, a fost condamnată de Tribunalul Neamț, la sfârșitul săptămânii trecute. Ea a fost anchetată și trimisă în judecată de procurorii DNA Bacău, pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene” şi „fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată”. Instanța a decis s-o condamne la 3 ani de închisoare cu suspendare, și 2 ani de pedeapsă complementară, cu un termen de încercare de 7 ani. Totodată, Elena Tălmăcel a fost obligată să restituie banii obținuți ilegal.

”Admite acţiunea civilă formulată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bucureşti şi obligă pe inculpată la plata sumei de 174.197,09 lei cu titlu de despăgubiri, sumă la care se vor adăuga dobânzile prevăzute de legislaţia în vigoare, până la data achitării integrale a prejudiciului”, se arată în decizia instanței. ”În baza art. 20 din Legea nr. 78/2000 menţine măsura sechestrului asigurator luată prin ordonanţa procurorului din data de 26 noiembrie 2015 asupra bunurilor inculpatei, până la achitarea integrală a debitului şi a dobânzilor aferente”.

Conform comunicatului DNA, „la data de 30 aprilie 2010, inculpata Tălmăcel Elena, în numele unei firme administrată de o rudă a sa, a completat, semnat și depus mai multe documente false la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Neamț, în vederea acordării sprijinului financiar pe anul 2010, în cadrul schemei de plată unică pe suprafață, pentru un teren de 50 ha”.
Elena Tălmăcel a mai fost condamnată la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru fals si uz de fals. Acum 10 ani a fost judecată pentru că a folosit o sentință judecătorească falsificată şi i-a vândut o fermă agricolă lui Adrian Porumboiu.

C.M.

Articolul precedentAmbulanța – taxi pentru cazuri sociale când violența domestică e… intoxicație cu ciuperci
Articolul următorANI: Fost viceprimar descoperit incompatibil
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.