0:00

Soți arestați pentru exploatarea cerșetoriei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi soți au fost privați de libertate pentru următoarele 30 de zile după ce procurorii DIICOT au stabilit că ani în șir au exploatat o persoană cu dizabilități pe care au obligat-o să cerșească în locuri aglomerate din mai multe județe. În cauză sunt acuze de săvârșire a infracțiunilor de trafic de persoane, exploatarea cerșetoriei, complicitate la infracțiunile de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei și instigare la infracțiunea de mărturie mincinoasă. Faptele au avut loc timp de 8 ani, acuzații fiind din Suceava.

S-a reținut că, în perioada aprilie 2015-2023, doi dintre inculpați (soți) au recrutat o persoană vătămată majoră și  profitând de starea acesteia de vădită vulnerabilitate cauzată de afecțiunile fizice și psihice  precum și de  lipsa mijloacelor de subzistență au adăpostit-o în diferite imobile și au transportat-o în mai multe localități din județele Botoșani, Cluj, Suceava și Vaslui, unde au determinat-o, prin constrângere, să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutor material, însușindu-și sumele de bani rezultate din această activitate ilicită”, conform DIICOT.

Cercetările au releva faptul că, în perioada august-octombrie 2023, cei doi acuzați au fost sprijiniți în activitatea ilicită de o altă femeie. La solicitarea soților, aceasta a supravegheat victimă și a condus-o în locuri aglomerate pentru a obține venituri mari din practicarea cerșetoriei. Când faptele au ieșit la iveală, prima dintre făptașe i-a solicitat unui martor să nu spună adevărul legat de explotarea victimei, de unde și acuza de instigare la mărturie mincinoasă.

Pe 8 noiembrie cei doi soți au fost prezentați în fața judecătorilor de la Tribunalul Suceava care au dispus arestarea preventivă, iar ce-a de-a treia persoan a fost plasată sub control judiciar, măsura fiind dispusă de procurorii DIICOT.

(G.S.)

Articolul precedentIonel Arsene a demonstrat judecătorilor italieni că are probleme mentale grave și a oprit predarea către autoritățile române
Articolul următorFOTO. Piatra Neamț. Poluare cu nămol de la stația de epurare
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.