0:00

Soț și soție loviți de mașină, autoturism ”eșuat” într-o curte, autoutilitară zdrobită de un parapet, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNu mai puțin de 4 accidente s-au întâmplat în seara de 21 decembrie, în Piatra-Neamț, Gârcina și Tașca, 5 persoane rănite fiind transportate la spital. Ambele accidente din Piatra-Neamț au fost pe bulevardul General Dăscălescu. Primul s-a întâmplat la ora 16,30, când un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din Zănești, a lovit un pieton în vârstă de 41 de ani, din Roman, care traversa regulamentar. O oră mai târziu, un alt autoturism, condus de un bărbat de 34 de ani, din Roznov, a accidentat doi soți (bărbatul în vârstă de 43 de ani, femeia de 45 de ani) care traversau neregulamentar. Polițiștii i-au testat pe toți cei implicați în accident și au constatat că șoferul și femeia accidentată nu consumaseră alcool, în timp ce bărbatul – care mergea pe lângă bicicletă, avea o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La ora 20,40 s-a produs un alt accident grav în afara localității Tașca, unde un bărbat de 57 de ani, din județul Bacău, care conducea o autoutilitară pe DN 12 C, din direcția Bicaz Chei spre Bicaz, pe un sector de drum în pantă, urmat de o succesiune de curbe nu a adaptat viteza la condițiile de drum, moment în care a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un parapet din beton.Autoutilitara s-a zdrobit, iar șoferul a fost rănit și transportat la spital.

Ultimul accident din ziua de 21 decembrie s-a întâmplat la ora 22, în Gârcina. ”Din primele cercetări efectuate de polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a reieșit că, în timp ce un tânăr de 20 de ani, din Piatra Neamț, conducea un autoturism pe DJ 157 D, în localitatea Gârcina, pe un sector de drum în curbă la dreapta, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, oprindu-se în curtea unui imobil. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unei tinere de 20 de ani, din Piatra Neamț, pasager în același autoturism, aceasta fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. În toate cazurile, polițiștii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

C.M.

Articolul precedentAccident grav , cu trei persoane rănite după impactul frontal între două TIR-uri
Articolul următorConsultații medicale fără bilet de trimitere până la 31 martie 2021