SOS Școala Humulești, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Consilierul local Daniel Cozma trage un semnal de alarmă pe pagina sa de Facebook în legătură cu starea deplorabilă a Școlii Humulești. El cere autorităților locale ca aceasta să fie renovată, argumentând că școala este și monument istoric, iar, în acest sens, a înființat și un ONG cu scopul de a o salva.

„După cum poate unii știți că această școală a fost dărâmată pur și simplu de fosta conducere acestui oraș. Școala aș fi vrut să o numesc monument istoric pentru că este unică în ROMÂNIA. Ați spune ce legătură am personal cu această școală. În primul rând că am învățat în ea și al doilea rând că sunt humuleștean. Anul trecut am vrut să vin în consiliul de administație al acestei școli, USL exista încă… nu am fost acceptat, am fost trădat de doi colegi, dar nu contează nici acest lucru. Alături de colegii mei am spus să înființăm un ONG în cadrul școlii, pentru a pune în legalitate instituția școlară. Din februarie au fost dați banii, suntem în iulie și acel ONG nici acum nu există pe motivul «lucrăm la statut». La problemele care sunt la ora actuală în Primăria Târgu Neamț, cu 240 miliarde lei vechi datorii, Școala din Humulești va mai sta 8 ani în halul cum este acum, zic 8 ani pentru că atât are de când a fost «reabilitată și consolidată»… Până la urmă cum humuleștenii de vreo 8 ani au făcut o biserică de care sunt mândri, cred că în 8 ani singuri humuleștenii pot să-și refacă școala, care la ora actuală este o rușine din punct de vedere urbanistic… Sunt oameni în lumea aceasta care nu știu de drama acestei școli și mă refer aici la oamenii plecați din acest sat care pot ajuta la reconstrucția ei prin diferite moduri. Unul dintre moduri era dacă dl. director s-ar fi grăbit cu înființarea ONG-ului, iar acel 2% din cadrul firmelor putea fi virat în contul şcolii. În concluzie, aş vrea să cred că tot ce v-am spus aici nu a fost un lucru plictisitor şi sper ca până la urmă Şcoala din Humuleşti să aibă un «început», scrie pe pagina sa de Facebook, Daniel Cozma. (C.T.S.)

Articolul precedentJudețul Neamț are “Tinere Condeie”
Articolul următorFestivalul Internaţional de Folclor „CEAHLĂUL” 2014

2 COMENTARII

  1. dl cozma cred ca traieste in alta lume..Colegii lui ..care sunt aia…..nu-l baga in seama ,iar unica dorinta a celor care decid in privinta banilor este sifonarea PE DATORIE ATAT CAT S E MAI POATE. ACUS TRECE MANDATUL SI O A DOUA OCAZIE IN VIATA UNORA NU SE VA MAI IVI NICIODATA.Despre fundatia cu cei 2%din cei 16% impozit pe salariu al salariatilor din Targu Neamt ma apuca rasul. dar ..cred ca in 300 de ani se vor aduna sumele necesare iar dl.cozma va fi multumit in naivitatea sa!Spun naivitate ca sa nu-i spun SLAB PREGATIT,,SAU ALTCUMVA!!!!

  2. Esti foarte rau PSD-istule Humulesti sti oare ce reprezinta pentru tara ta? Sunt oameni cu suflet dar nu se vad . poate nu-i vede nici inspectorul general, el vede ce nu trebuie , vede ce directori sa mai gaseasca cu asa numite ,,facultati ,, facute cu bani.

Comments are closed.