0:00

La mai puțin de o lună de la finalizarea alegerilor locale și europarlamentare, jocul politic continuă și toate forțele politice se pregătesc pentru parlamentare și prezidențiale.

Am observat deja primele anunțuri cu candidați pentru funcția de președinte al României: George Simion din partea AUR, Diana Șoșoacă din partea SOS România, Elena Lasconi din partea USR și un anunț mai puțin oficial din partea lui Mircea Geoană. Rămâne de văzut ce vor face PSD și PNL.

Cert este că deocamdată nu știm nici măcar data la care vor avea loc aceste scrutinuri electorale pentru că membrii coaliției nu se pot pune de acord. Asta nu împiedică însă sondajele de opinie să apară și să încerce să prefigureze ce se va întâmpla la alegerile parlamentare.

Un sondaj INSCOP realizat la comanda site-ul news.ro arată că nu ar urma să fie surprize foarte mari. Rezultatele obținute de partidele importante ar fi:

Sondaj pentru alegerile parlamentare: PSD și PNL împreună se apropie de 50%, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Foto: news.ro

  • PSD – 29,4%
  • PNL – 18,9%
  • AUR – 14.7%
  • USR – 12,2%
  • SOS România – 6%

Sub pragul electoral de 5% s-ar afla formațiunile: REPER (3,6%), Partidul Ecologist Român (2,2%), Partidul Verde (1,9%), PUSL (1,5%) și Pro România (1,1%).

Interesant este că alianța PSD-PNL nu ajunge la 50%, conform acestui sondaj, dar este foarte aproape, aceasta fiind probabil una dintre mizele cele mai importante pentru alegerile parlamentare.

Z.C.

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Accident cu autospeciala pompierilor: doi militari au fost răniți
Articolul următorȘtire actualizată. VIDEO. Accident deosebit de grav la Bălțătești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.