Şoferul unui microbuz de pe ruta Piatra Neamţ – Zăneşti, găsit băut la volan, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO acţiune de verificare a legalităţii transportului de persoane a avut loc astăzi, 27 mai, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. În timpul controalelor, poliţiştii rutieri au urmărit şi dacă şoferii şi pasagerii poartă mască pentru a preveni infectarea cu virusul Sars CoV 2. În total, au fost controlate peste 50 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 2 pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemie de Covid-19 și 4 pentru alte abateri rutiere”, a precizat agentul Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren. Reamintim faptul că, portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în mijloacele de transport în comun”.

Polițiștii rutieri au reținut permisul unui şofer de microbuz, care face curse între Piatra-Neamţ şi Zăneşti, pentru că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, se afla sub influenţa alcoolului.

C.M.

Articolul precedentPericol de inundații în zona Moldovei
Articolul următorAtenţie la mesajele despre colete, poliţia vă recomandă să nu plătiţi răscumpărări!