Poliţiştii din Iaşi au constatat, miercuri, 3 august, că şoferia cea mai plăcută este cea… fără permis. Că eşti cu maşina sau cu mopedul, nu importă, musai trebuie să-ţi lipsească ceva.

Un tânăr, în vârstă de 18 de ani, din localitatea Bivolari, de pildă, conducea o maşină deşi, după cum zic poliţiştii, “nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule”. Un alt şofer, în vârstă de 42 de ani, din Iaşi, în schimb, avea permis, dar acesta era “suspendat”. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de “conducere a unui vehicul fără permis de conducere”.

Mopediştii s-au dovedit mai compleţi la… lipsuri. Ei nu aveau nici plăcuţa cu numărul de înregistrare, pe lângă banalul permis. În Hălăuceşti, de pildă, un tânăr, în vârstă de 18 ani, se afla în această situaţie. L-a imitat, câteva ore mai târziu, în comuna Bălţaţi, un alt tânăr, în vârstă de 23 ani, din comuna Ion Neculce. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de “conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentCăruţaş din Târgu Neamţ, amendat de poliţie prin Paşcani
Articolul următorTitularizare 2016: Posturile se repartizează pe 8 august
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.