etilotest 03Poliţiştii din Botoşani au făcut, în acest week-end, “colecţie” de şoferi care pun în pericol… bunurile poporului. Ciudat, deşi sărbătoare este abia astăzi (Sf. Andrei), ca să nu mai vorbim de ziua de mâine, 1 Decembrie, trei şoferi din acest judeţ au sărbătorit începând de vineri, 27 noiembrie. Probabil ca să nu le-o ia nimeni înainte…

Un exemplu: “La data de 27.11.2015, în jurul orei 17:35, în timp ce conducea un autoturism pe strada Maramureș din municipiul Dorohoi, C.P. de 58 ani, din municipiu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care vehiculul a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit într-un stâlp. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat”.

Sau: “La data de 29.11.2015, în jurul orei 19:40, O.C. de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pacea din municipiu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care vehiculul a părăsit carosabilul şi s-a izbit în poarta de acces în curtea unui imobil. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat”.

Dacă mai este nevoie: “La data de 28.11.2015, în jurul orei 03.45, M. S. de 34 de ani, din oraşul Darabani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe strada 1 Decembrie din orașul Darabani, a părăsit partea carosabilă și s-a izbit frontal într-un stâlp de susţinere a reţelei de electricitate. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest şi respectiv recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, proceduri pe care bărbatul le-a refuzat”. (ZCH NEWS)