Poliţiştii rutieri au depistat, în acest week-end, 3 bărbaţi care conduceau autoturisme având o alcoolemie peste limita legală. Unul dintre ei nu deţine nici permis de conducere.

Recordul aparţine unui bărbat de 45 de ani, care a fost surprins vineri, 31 august, de poliţiştii din Sagna, pe DC 60, în localitatea Bîra, cu o alcoolemie de peste 1.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform măsurătorii efectuate cu aparatul etilotest.

Aceeaşi poliţişti din Sagna au surprins un alt bărbat, de 41 de ani, din Roman, în seara de 1 septembrie de această dată, tot în Bîra, pe DC 60, cu o alcoolemie măsurată de aparatul etilotest de peste 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situaţii, şoferii au fost conduşi la spital, unde le-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, poliţiştii le-au reţinut permisele de conducere, fiind cercetaţi pentru conducerea unui vehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, 1 septembrie, poliţiştii din Târgu Neamţ au oprit un bărbat, de 32 de ani, din Răuceşti, care se deplasa sinuos pe drumul comunal din localitate, la volanul unei autoutilitare. Oamenii legii l-au verificat în bazele de date şi au constatat că nu posedă permis de conducere. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost supus şi testării cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului. (ZCH NEWS)