0:00

Şofatul în stare de ebrietate i-a dus în arestul poliţiei!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri, 10 iunie, în urma probatoriului administrat în cauze, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au dispus reţinerea pentru 24 de ore în arestul IPJ Botoşani faţa de A.R. de 40 de ani şi I.L. de 28 de ani, ambii din municipiul Botoşani. Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În fapt, în sarcina acestora s-a reţinut că, la data de 07.06.2015, au condus autovehicule pe drumurile publice din municipiul Botoşani, deşi nu deţineau permis de conducere şi se aflau sub influenţa alcoolului. Mai mult, A.R. (având o alcoolemie de 1,70 g/l alcool pur în sânge) a încercat să determine o altă persoană din autoturismul cu care a fost depistat, să declare că se afla în fapt pe locul conducătorului auto.

Celălalt bărbat, faţă de care poliţiştii au dispus cercetarea în stare de reţinere, a fost implicat de asemenea în producerea unui accident rutier soldat cu avarii, iar rezultatele analizelor de specialitate au indicat că I.L. avea o îmbibaţie alcoolică de 2,85 g/l alcool pur în sânge. Pe numele celor doi va fi formulată propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii rutieri vor continua combaterea fermă a infracţiunilor privind consumul de alcool la volan sau alte încălcări grave ale legislaţiei rutiere, cu potenţial generator de accidente de circulaţie. În acelaşi timp, aceştia le mulţumesc conducătorilor auto care înţeleg să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic! (Compartimentul de Relaţii Publice al IPJ Botoşani)

Articolul precedentProxeneţi condamnaţi la 5 ani de închisoare, după 8 ani de procese
Articolul următorAcţiuni preventive ale poliţiei în preajma vacanţei de vară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.