Ultimele date, din această dimineață, 13 aprilie, arată că, în județul Neamț, în carantină mai sunt 495 de persoane, în vreme ce 473 au ieșit de sub supraveghere de la începutul instituirii stării de urgență. În izolare la domicilii mai sunt 662 de persoane, față de 5.760 care au fost până acum în izolare.

În cursul zilei de ieri, polițiștii și jandarmii, cu sprijinul polițiștilor locali și al militarilor au făcut verificări de mai multe ori la domiciliile a 710 persoane aflate în izolare. Nimeni nu a fost introdus în carantină fiindcă n-a fost găsit acasă.

Au fost controlate 62 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost aplicate 3 amenzi în valoare de 26.500 de lei pentru neregulile constatate.

Duminică, 12 aprilie, de sărbătoarea Floriilor, nemțenii au simțit nevoia să iasă mai mult ca de obicei și inevitabil au fost cele mai multe cazuri de încălcare a restricțiilor impuse de la instituirea stării de urgență: 229 de amenzi, în valoare totală de peste 800.000 de lei, potrivit datelor comunicate de Prefectura Neamț.

Pentru că suntem în Săptămâna Mare și riscul de a încălca fără voie restricțiile în vigoare este mai mare, Grupul de Comunicare Strategică a realizat un calup de explicații pentru o mare diversitate de situații care pot apărea – aici

(C.I.)