0:00

Social democrații sunt darnici de sărbători, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Deputatul Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, a apreciat și premiat în felul său performanțele olimpicilor nemțeni și și-a donat salariul de parlamentar din luna decembrie în favoarea câtorva din elevii și profesorii cu rezultate notabile la olimpiade naționale și internaționale. Manifestarea s-a derulat în prezența inspectorului școlar general Viorel Stan, la sediul PSD Neamț. Cei cincisprezece elevi prezenți la festivitatea de premiere și profesorii preparatori acestora au primit diplome de apreciere, flori și câte o sumă de bani. ”Am vrut să demonstrez apreciarea mea față de performanțele din învățământul din județul Neamț. Sunt bucuros că pot face acest lucru. Este o mulțumire față de acești elevi și profesorii îndrumători, din partea mea, personal, și a organizației PSD Neamț. Premiile pentru elevi sunt din partea mea. Am donat salariul pe luna decembriei, iar premiile oferite profesorilor vin de la Inspectoratul Școlar, prin dl inspector general Stan. PSD a fost și este alături de performanța de orice fel și de toți cei care fac cinste județului nostru. Sper ca la anul să ajungem sănătoși, să reluăm aceste manifestări și sper să fim și mai mulți, și mai buni”, a spus Ionel Arsene.

* Moș Crăciun a venit și de la doamnele social-democrate

Moșul a venit la Organizația Femeilor Social Democrate Neamț cu cadouri pentru 100 de prichindei. Manifestarea s-a desfășurat într-un cadru festiv la Muzeul de Istorie din Piatra Neamț, iar sub lumina refelectoarelor, pe lângă Moșul încărcat cu daruri, s-au adunat membrele organizațiilor locale din principalele orașe și comune ale județului Neamț. Emilia Arcan, secondată de viceprimarul Pietrei, Aurelia Simionică, și deputatul Ionel Arsene au transmis mesaj de sărbători membrelor OFSD și tuturor locuitorilor județului Neamț. Moș Crăciun nu s-a apucat de împărțit darurile până când femeile social-democrate nu au fost colindate de ansamblul ”Floricică de la munte” și până nu au prezentat un scurt raport de activitate. Șeful PSD Neamț a recunoscut că OFSD este una dintre cele mai puternice organizații de femei din țară și că, de multe ori, femeile sunt mult mai organizate și mai înțelepte decât bărbații, fie ei oameni cu funcții în partid. ”Este un moment important pentru mine și mă bucur că mi-ați fost alături și acum. Sunt mândră de activitatea dvs., a femeilor social-democrate. Ați pus mână de mână și ai cumpărat cadouri pentru acești copii. Vă felicit pe toate și în mod special pe președintele organizațiilor de la Roman, Piatra Neamț, Târgu Neamț și pe viceprimarul municipiului Piatra Neamț, Aurelia Simionică, om de bază al organizației PSD Neamț”, a spus Emilia Arcan, președintele organizației de femei a PSD Neamț. ”Nu pot să vă spun decât să fiți sănătoase și să mergeți în continuare ca și până acum. Mai mult, împreună cu președintele PSD, voi susține modificarea statutului partidului, astfel încât funcțiile politice și administrative să se dea femeilor în procent de 50%”, a spus Aurelia Simionică. ”Sunt bucuros că ne-am întâlnit în Biroul Permanent Județean al OFSD Neamț. Sunt mândru de organizația de femei a PSD Neamț și trebuie să recunosc că este una dintre cele mai importante organizații, femeile de aici s-au mobilizat așa cum de multe ori nu au făcut-o bărbații din partid. Am lucrat mai bine cu femeile de multe ori. Este cea mai puternică organizație din țară, ca reprezentativitate în administrația locală. Suntem singurii din țară care avem o femeie vicepreședinte al Consiliului Județean și avem un viceprimar care face față cu brio într-o primărie care nu e ușor de condus. OFSD Neamț este a treia în țară, meritul este al dvs.”, le-a spus și Ionel Arsene.

Irina CĂLIN

Cadouri de la PSD Roman

Social-democrații romașcani au oferit sâmbătă peste 200 de pachete romașcanilor cu situație materială precară. Fiecare din cei 43 de șefi de organizație zonală a identificat persoanele nevoiașe, cam 5-7 familii, și s-au pregătit pachete cu alimente specifice sărbătorilor de iarnă. În total, membrii PSD au donat peste 12.000 de lei, pentru a aduce bucurie în casele romașcanilor. ”În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor, organizația PSD Roman pregătește pachete pentru nevoiași, cu ulei, zahăr, făină albă și de mălai, orez, un litru de vin, suc, un pui congelat și cozonac. Valoarea fiecărui pachet este de aproape 50 de lei și au fost oferite în total 225 de pachete”, a declarat Leonard Vacaru, președintele organizației.

Liderul PSD Roman a promis că, anul viitor, prin intermediul consilierilor locali ai PSD se vor propune mai multe proiecte pentru romașcani, unul fiind destinat elevilor și profesorilor cu performanțe ce vor primi sprijin financiar din bugetul local. Și vicepreședintele CJ Dan Manoliu, prezent la acțiune, a promis romașcanilor că anul viitor vor continua proiectele începute că se va încerca o majorare bugetară pe infrastructură, sănătate și educație. (C.M.)

Articolul precedent45 de ani de sport în sala Ceahlăul
Articolul următorCrăcăoani – Inundațiile au trecut, necazurile au rămas