Șocant! Muncitor ucis de un sul de carton bituminat, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn accident de muncă absolut șocant s-a produs la o firmă de construcții, ieri, în Roman, când un muncitor a fost omorât de un sul de carton bituminat.

Bărbatul era lângă blocul la care firma unde lucra realiza anveloparea termică, în momentul când sulul de carton s-a prăvălit de la etaj și l-a surprins. N-a avut nici o șansă sub greutatea și viteza cu care sulul a căzut peste el. Un echipaj de ambulanță a răspuns solicitării, din jurul orei 12, dar cadrele medicale n-au mai putut să-l salveze, din cauza rănilor grave.

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, era din comuna Doljești. A murit cu câteva minute înainte de a pleca acasă, fiindcă începuse să plouă și șeful echipei a decis sistarea lucrului.

Polițiști și o echipă de inspectori de muncă au fost solicitați la fața locului. După primele cercetări, nu a reieșit exact dacă sulul a căzut în urma unor manevre sau pur și simplu a alunecat de pe acoperiș. „S-a deschis o anchetă pentru a se stabili exact împrejurările și cauzele acestui accident de muncă mortal. În maxim 15 zile vom ajunge la o concluzie”, a declarat Ioan Popescu, șeful ITM Neamț. În paralel, și IPJ Neamț face o anchetă penală pentru ucidere din culpă și nerespectarea măsurilor de protecția muncii.

Este al doilea accident de muncă mortal în această săptămână, după cel de pe platforma industrială Săvinești. Un bărbat, de 48 de ani, din Iași, a murit strivit sub clădirea cu 8 etaje al fostei secții Relon, în timp ce lucra cu excavatorul la demolarea imobilului .

C.I.

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț anunță plata indemnizațiilor membrilor comisiilor de votare
Articolul următorNoi restricții! Neamț, Iași, Bacău și Vaslui au depășit 1,5 cazuri Covid la mia de locuitori