DIICOT Neamţ a „multiplicat” dosarul în care patronii a două pensiuni din Piatra-Neamţ şi ajutoarele lor au fost cercetaţi pentru proxenetism. Una din cauze – care priveşte strict traficul de minori – a ajuns pe rolul tribunalului şi, după procedura din camera preliminară, va începe judecata, cel mai probabil, cu uşile închise, pentru a proteja fetele care n-au încă 18 ani. Celălalt dosar – care se referă la femeile „plimbate” între pensiuni pe bază de comandă, a rămas încă în anchetă.
Interesant, în cauza disjunsă, apare un personaj, procuror de formaţie profesională, care a deţinut funcţie de conducere şi are o intensă viaţă „socială”. Omul are un talent deosebit să se afle în locul potrivit, la momentul nepotrivit, el fiind de faţă și la împuşcarea lui Gheorghiţă Mararu, în Cafe Latino, adăpostindu-se „bărbăteşte” sub una din mesele din local. Gurile rele spun că zgomotul împuşcăturilor şi panica ulterioară i-au provocat şi uşoare pierderi de fluide. Ei bine, acest magistrat, a fost audiat în dosarul patronilor – proxeneţi şi va compărea, probabil, şi în faţa judecătorilor. Ar fi comandat doar minore, dar desigur poate avea scuza că nu se uita în buletinul fetelor, deşi ar fi putut s-o facă măcar ca să verifice dacă nu a fost înşelat la preţ şi i s-a livrat vreo fată trecută de 18 ani.
Cât priveşte cauza în sine, pe 27 februarie 2015, dosarul a fost înregistrat la tribunal pe numele Daniela Pachiţanu, Emilia Costea – mâna ei dreaptă, Constantin Brînzei şi omul lui de bază Luminiţa Crăciun, care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori. Toţi au contribuit la transformarea pensiunilor „Dana” şi „Red Rock” în veritabile bordeluri. Gruparea a „picat” după un an şi jumătate de monitorizare din partea anchetatorilor, timp în care s-au strâns suficiente probe pentru a dovedi cum funcţiona, inclusiv elementele de „constrângere” pentru fetele care nu înţelegeau de la început dictonul „clientul nostru, stăpânul nostru”.
În afară de Luminiţa Iulia Crăciun, care a fost eliberată sub control judiciar, celelalte trei persoane din dosar sunt arestate şi acum, după ce-au fost ridicate de mascaţi la percheziţiile făcute la începutul lunii noiembrie 2014. Cea mai insistentă cu cererile de eliberare a fost Daniela Pachiţanu, care exact vineri, 27 februarie, când a fost trimisă în judecată, a mai primit o lovitură din partea Curţii de Apel Bacău, care a decis s-o „păstreze” după gratii. ( C.M.)
Si ce vroiati ma??? Daca omu nu e casatorit si la varsta lui are “cucu tare” ,trebuia sa faca laba??????!!!! Mancati curechi pe varza cand si colegi de-ai vostri frecventau aceleasi locuri rau famate! De ei cand scrieti? Sau mai bine de ce nu scrieti de problemele reale ale tarii ( incorporari, pregatiri subtile de razboi, primari care cheltuiesc pe asfaltari 22 miliarde per 2 km de ulita sau roznoveni ajunsi mari patroni milionari peste noapte).