pietricica turism

rares 2013 18 virlan_resizeLa Colegiul Național ”Petru Rareș”, schimbarea directoarei, prof. Luminița Vârlan, care e și președinte al Organizației PSD Piatra-Neamț, nu s-a produs încă, în ciuda faptului că prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț, a anunțat că, luni, 9 mai, acest lucru va fi rezolvat.

În contextul în care campania electorală este în toi, am încercat să aflăm care este motivul, oficial, pentru care este întârziată decizia de înlocuire a actualei directoare.

“Oficial, nu avem niciun răspuns de dat pentru că acela (data de 9 mai – n.r.) era un termen pe care ni l-am impus noi. Suntem în termenul legal al celor 45 de zile. La «Rareș», directoare este doamna Vârlan. Noi trebuie să acționăm, conform legii, în termenul celor 45 de zile, în găsirea unei persoane. Există 3-4 variante, pe care noi, acum, le verificăm“, a spus inspectorul Stan.

Pe de altă parte, Luminița Vârlan s-a oprit din semnat hârtii oficiale din postura de directoare a colegiului, tocmai pentru a nu se trezi în viitor cu situații neplăcute legate de posibila incompatibilitate în care s-ar regăsi acum. Așa cum ne-a mărturisit, așteaptă, din minut în minut să fie înlocuită.

“Am făcut niște demersuri la Ministerul Educației. Am vorbit cu serviciul juridic de acolo și mi s-a spus că există această perioadă de 45 de zile în care Inspectoratul Școlar trebuie să decidă și, din punctul meu de vedere, eu am optat, mi-am înaintat demisia. Am avut niște discuții cu domnul inspector general în care l-am rugat să urgenteze, pentru că nu mai e corect așa. Adică nu mai pot să continui și activitatea ca director și activitatea de președinte de organizație, în condițiile în care a început o campanie electorală și am niște responsabilități. Bănuiesc că astăzi se va termina cu povestea aceasta. Am solicitat informații și de la Agenția Națională de Integritate, însă nu am primit deocamdată un răspuns. Eu, astăzi (10 mai – n.r.), nu am mai semnat nicio hârtie oficială, întrucât s-au împlinit 15 zile lucrătoare. Lucrul acesta nu poate continua. Până la urmă așa e corect pentru această instituție (CN «Petru Rareș» – n.r.) și pentru mine, ca persoană, pentru colegii noștri. Așa cred că trebuie să discutăm lucrurile și să respectăm legea. Eu aștept, din minut în minut, să se întâmple înlocuirea mea”, a precizat prof. Luminița Vârlan, directoarea CN ”Petru Rareș” și președinte al organizației PSD Piatra-Neamț. (M.T.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.