moisii Proiectul de lege care stabileşte regimul pensiilor militarilor, a fost votat luni în plenul Senatului, iar marţi a trecut de Camera Deputaţilor.

Suntem fosrte bucuroşi şi vrem să-i mulţumim domnului deputat Constantin Moisii, care chiar s-a bătut pentru această lege”, a declarat Neculai Isache, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. „În sfârşit avem o lege pentru viitor, fără riscul ca unii să aibă pensii nesimţite, iar alţii să nu fie recompensaţi la nivelul la care ar merita după ani şi ani de muncă. Calculul nu se va mai face pe salariul funcţiei de bază, ci pe salariul brut realizat, adică pe media veniturilor din 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate“.
Legea se va aplica de la 1 ianuarie 2016, iar beneficiarii sunt atât militarii şi poliţiştii, cât şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor. Pensia de serviciu pentru limita de vârstă va putea fi obţinută la vârsta standard de pensionare, după o vechime efectivă de minimum 25 de ani, dintre care cel putin 15 să fie vechime în serviciu.

  1. MIRCEA