0:00

Sindicaliștii de la Registrul Comerțului au început proteste în toate țara, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare 18 aprilie: Au demarat acțiunile revendicative la Registrul Comerțului Neamț și în perioada 18 – 22 aprilie salariații sunt în grevă japoneză. Sindicaliștii poartă banderole negre pentru a-și face cunoscute nemulțumirile salariale, fără a fi afectat programul de lucru cu publicul.

Această acțiune de protest, greva japoneză, are loc în perioada 18 – 22 aprilie și constă în purtarea unei banderole negre pentru a ne face cunoscute nemulțumirile, însă activitatea cu publicul nu este afectată în nici un fel pentru că nu ar fi corect să-i grevăm pe cei care vin la noi cu diverse chestiuni, cu problemele noastre. În perioada 23 – 25 aprilie, acțiunea de protest va îmbrăca o altă formă și vom fi prezenți în fața instituției timp de o oră, de la 13:30 la 14:30. Am ales acest interval orar tocmai pentru a nu-i afecta pe cei care au de rezolvat probleme la Registrul Comerțului, pentru că de la ora 13:00 până la finalul programului activitatea se desfășoară online”, a declarat pentru Mesagerul de Neamț Mihai Arvinte, vicepreședintele Sindicatului Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC)

Știre inițială: Seria protestelor angajaților din sectorul public continuă. De data aceasta este rândul Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC).

Angajații de la ONRC vor intra joi în grevă japoneză solicitând o majorare salarială de 15% și acordarea unor sporuri de risc și suprasolicitare neuropsihică. Protestul se va desfășura în această formă în perioada 18 – 22 aprilie, participanții vor purta „banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel”.

Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR„, menționează un comunicat al Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Între 23 și 25 aprilie vor avea loc miting-uri în toate județele, în fața instituțiilor.

Un miting național va fi organizat în fața Ministerului Justiției în data de 26 aprilie. Sindicaliștii amenință că, dacă revendicările nu vor fi rezolvate, vor declanșa conflictul colectiv de muncă în luna august.

Z.C.

Articolul precedentAtenție părinți! Lista afecțiunilor pentru care poate fi amânată înscrierea la clasa pregătitoare
Articolul următorANM avertizează: temperaturi scăzute până la finalul săptămânii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.