piata centrala 2015Exact la ora 9,45, în secunda în care s-a declanşat alarma de cutremur, unul din corturile din Piaţa Centrală din Piatra-Neamţ a cedat „psihic” şi s-a prăbuşit peste legumele pregătite pentru a fi aşezate pe tarabă.

Bruiaţi de zgomotul sirenelor, oamenii au început să vorbească ceva mai răstit ca de obicei, nu de alta, dar nu se prea auzeau şi, după câteva tentative de a aşeza picioarele copertinei într-un echilibru care să-i asigure „funcţionalitatea” întreaga zi, vânzătorii de ţelină şi usturoi au renunţat.

Când sirenele au sunat din nou, să anunţe încetarea exerciţiului cu sloganul „Nu tremur la cutremur”, cortul nu mai avea nicio reacţie, fiind deja strâns şi aşezat pe pavele, lângă tarabe.

Direct sub cerul liber, din care mai cădeau picături răzleţe de ploaie, o femeie întreprinzătoare îşi vedea de treaba ei şi scotea de sub foliile legate de cu seară, rădăcinile afectate de temperaturile zgârcite, fără să-i pese că, de ziua internaţională împotriva dezastrelor, a rămas fără „acoperiş”. (C. MIRCEA)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Harpa și Humulescu își iau concediu de odihnă
Articolul următorDE SEZON: Când folosim anvelopele de iarnă?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.