Cei peste 1.600 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț pot spera la venituri mari, începând cu luna mai 2018. Cel puțin așa declară conducerea spitalului, care a tot calculat, a tot analizat bugetul de anul trecut și ceea ce s-a realizat (cinic, dar adevărat) din internările și patologiile pacienților care au primit îngrijiri medicale aici și, deocamdată, se pare că sunt șanse să poată fi asigurat nivelul maxim al sporurilor care a intrat în vigoare de la 1 aprilie.

„Vestea bună acum, înainte de sărbătoarea Învierii, pentru angajații spitalului este că la toate simulările făcute pentru aplicarea nivelului maxim al sporurilor, conform regulamentului, reiese că avem șanse să ne încadrăm. Vom merge la contractarea de luna aceasta cu Casa de Asigurări și vom negocia bugetul pe sporurile la nivel maxim și sperăm să obținem fondurile necesare, fiindcă avem realizări mari la indicatori”, a declarat dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, managerul interimar al spitalului.

Spitalul ar putea obține bani mai mulți la contractarea fondurilor cu CAS Neamț pe anul acesta, mai ales prin internările de zi. Cu titlu de exemplu, gravidele pot beneficia de investigații pe perioada sarcinii ce pot fi efectuate prin internare de zi în spital, dacă spitalul poate contracta serviciile de monitorizare și supraveghere a gravidelor, inclusiv a celor care au sarcini cu risc. Gravida ar avea acces nu doar la consultații de specialitate, ci și la investigații de determinare a RH-ului, la examen citologic, la ecografie pentru depistarea anomaliilor la făt (screeningul prenatal care se face în primele 19 săptămâni de sarcină) și altele. (C.I.)