Sunt 4.142 de elevi înscriși în clasa a VIII-a în județul Neamț care astăzi susțin prima proba scrisă din simularea examenului de evaluare națională. Participarea nu este obligatorie, dar este un prilej pentru elevi de verificare a cunoștințelor de până acum, din programa stabilită de minister.

Proba la limba și literatura română începe la ora 9 și durează două ore din momentul în care și ultimul elev a primit subiectul. La simulare sunt aceleași reguli ca la examenul propriu-zis: fără cărți și telefon sau căști, cu pix sau stilou de culoare albastră. Subiectele sunt multiplicate conform modelului transmis în această dimineață de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Subiectele se rezolvă de elevi pe o ciornă și apoi scriu răspunsul pe foaia de examen. Conform procedurii, ultimele pagini liniate pot fi folosite de elevi pentru finalizarea subiectelor sau dacă vor să rescrie rezolvarea. Sunt permise sublinieri cu creion sau pix ori stilou de culoare albastră și delimitarea propozițiilor în frază la subiectul de sintaxă nu este considerat semn particular.

Mâine, 5 aprilie, elevii vor susține proba scrisă la matematică. Notele la simulare vor fi aflate în data de 14 aprilie, însă doar elevii și părinții le vor cunoaște. Pe baza rezultatelor, profesorii intensifică pregătirea cu elevii până la examenul din vară.

C.I.

Articolul precedentComunicat de presă. Controale specifice și precizări privind prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale 2022
Articolul următorA traversat fără să se asigure și-a ajuns în spital