Pentru a testa timpul de răspuns şi capacitatea de colaborare între echipele de intervenţie, ISU Neamţ a organizat, aseară, la Horia, un exerciţiu cu tema  Activitatea ISU Neamţ în cooperare cu alte componente ale sistemului de management implicate în gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de producerea unui accident rutier major şi testare a Planului Roşu de Intervenţie”.

„Conform scenariului exerciţiului, Centrul Meteorologic Regional a emis o atenţionare de fenomene meteo periculoase imediate COD PORTOCALIU (vânt puternic, ceaţă şi precipitaţii, în special sub formă de lapoviţă şi ploaie) pentru judeţele Neamţ, Bacău şi Suceava”, a declarat slt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Scenariul presupune un accident rutier, cauzat de vizibilitatea redusă, în care sunt implicate două microbuze şi un autoturism, cu 23 de victime şi incendiu la autoturism. Având în vedere amploarea evenimentului, se solicită declanşarea Planului Roşu de Intervenţie şi se trece la mobilizarea efectivelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a asigura numărul optim de personal pentru intervenţie şi asigurarea personalului care să intervină, în cazul apariţiei unei alte situaţii de urgenţă în raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Roman”.

Toţi partenerii au fost anunţaţi de exerciţiu, dar nu li s-a spus la ce oră va avea loc tocmai pentru a putea fi testată viteza de reacţie. La exerciţiu au participat Inspectoratul de Jandarmi Neamţ, Inspectoratul de Poliţie Neamţ, Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului Judeţean Neamţ, Filiala Neamţ a Colegiului Psihologilor din România şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Horia.

Din cadrul ISU au fost mobilizaţi 15 ofiţeri şi 41 de subofiţeri – comanda unităţii, grupa operativă, centrul operaţional, cele 3 subunităţi, cu 20 de autospeciale şi ambulanţe SMURD. (C. MIRCEA)

Articolul precedentUcis de tulburel
Articolul următor… pe scurt …