scoala 5 simpozion 01Cu ocazia împlinirii a 41 de ani de la înființarea Școlii Gimnaziale Nr. 5, vineri, 4 decembrie, cu începere de la ora 10:00, unitatea de învăţământ a găzduit Simpozionul Național „Dimensiunea europeană a educației prin abordări moderne ale formării profesionale“ – ediția a II-a.

Un simpozion care a atras sute de elevi și profesori din 33 de județe ale țării.

Scopul dezbaterii, așa cum ne-au spus profesorii coordonatori, a fost unul multiplu și a vizat: îmbunătățirea calității și consolidarea dimensiunii europene în educație; încurajarea învățării limbilor străine și a cooperării transnaționale între școli; promovarea conștiinței intercultural și a inovației în ceea ce privește metodele pedagogice și tehnicile informaționale.

scoala 5 simpozion 02Simpozionul a fost împărțit pe 4 secțiuni, două dedicate profesorilor (Management educațional și Abordări moderne pentru un învățământ eficient și aplicat) și două elevilor (creații artistice cu tematică ecologică și creații literare cu tematică ecologică).

La cele adresate profesorilor au participat 343 de persoane, iar la cele dedicate elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, au fost 432 de elevi din toată țara.

Coordonatorii simpozionului au fost: prof. dr. Cristina Letos, prof. Florin Nicolau, prof. Lia Nicolau, prof. Mariana Roșanu, prof. Carmen Munteanu și prof. Gheorghe Micu. (M. TEODOROF)