Constantin Pădureanu, în vârstă de 57 de ani, care locuiește la Iași, a fost arestat ieri de Tribunalul Neamț, sub acuzația de loviri cauzatoare de moarte. Victima este mama lui vitregă, o femeie de 85 de ani care trăia împreună cu tatăl lui la Crăcăoani. Neînțelegerile pe care le avea cu aceasta au culminat în data de 25 mai, când Constantin Pădureanu, care venise acasă la Crăcăoani, a luat-o la bătaie și a lovit-o în zona capului de mai multe ori. Femeia a fost dusă la spital și de la Roman a fost transferată la Spitalul de neurochirurgie Iași, de unde ulterior a fost externată. Ironia face ca fiul său s-o fi luat acasă la el, în Iași, unde pe 10 iunie femeia a murit.

Cele mai multe din lovituri au fost în zona capului, bătrâna suferind fractură de mandibulă, hematom subdural și hemoragie subarahnoidiană. Cercetat inițial sub acuzația de loviri sau alte violențe, bărbatul este acuzat acum de loviri cauzatoare de moarte și dosarul a fost preluat de Parchetul Neamț. „Suspectul a fost reținut sâmbătă seara și duminică dimineață a fost prezentat Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă. Pe fondul unui conflict cu mama sa vitregă, acesta a agresat-o, în data de 25 mai. Ulterior, după mai bine de două săptămâni, victima a decedat, iar concluzia medicilor legiști a fost moarte violentă”, a declarat procurorul Marius Ianuș, purtătorul de cuvânt al Parchetului Neamț.

De parcă tragedia n-ar fi fost de ajuns, la câteva zile după agresiune a murit și tatăl lui Constantin Pădureanu. Din primele informații, nu sunt suspiciuni, dar anchetatorii continuă cercetările pentru a stabili exact în ce condiții a decedat bătrânul.

C.I.

Articolul precedentVIDEO/FOTO: Biciclist spulberat de o mașină, la Oglinzi
Articolul următorRugăciune pentru martiri la Monumentul Eroilor din Vânători Neamț