Biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Parohia Itrinești, Comuna Mărgineni, a fost zidită între anii 2003- 2022. Slujba de sfințire, care va avea loc pe 23 octombrie, va fi realizată de către Preasfințitul Nechifor Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Sfinţirea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Itrinești, Comuna Mărgineni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Piatra de temelie a fost pusă, în toamna anului 2003 de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la vremea respectivă Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, paroh fiind Preotul Constantin Lungu.

Slujba de târnosire a bisericii a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în ziua de 8 septembrie 2013, paroh fiind Preotul Cristin Ioan Loghin.

Începând cu anul 2016, sub coordonarea Preotului Paroh Ciprian Amarinei, au fost continuate și finalizate lucrările de împodobire a bisericii cu veșmânt de pictură precum și toate cele necesare pentru înfrumusețarea ei.

Lucrările au fost posibile prin contribuția enoriașilor parohiei, a autorităților locale, a credincioșilor din comunele învecinate, a celor din Parohia „Cuvioasa Parascheva” – Piatra Neamț, precum și a altor donatori și binefăcători„, precizează reprezentanţii bisericii.

(A.C.)

Articolul precedentElevii să fie îndrumați profesional din gimnaziu propune șefa Agenției de Șomaj Neamț
Articolul următor38 de persoane au decedat  în accidente de circulație în acest an
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.