0:00

Sf. Andrei: hram la Catedrala din Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZi de sărbătoare este astăzi, 30 noiembrie, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Târgu-Neamţ, unde va fi serbat cel de-al doilea hram. Lăcaşul de închinăciune din inima oraşului Târgu-Neamţ a primit, în anul 2005, ca ocrotitor şi pe Sfântul Apostol Andrei.

Ieri seară, s-a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, iar astăzi, un sobor de preoți din Târgu-Neamț săvârșeşte slujba Sfintei Liturghii.

Biserica din Târgu-Neamț, care datează de pe vremea domnitorului Gheorghe Ștefan (1653-1658) a primit în anul 2005 ca ocrotitor şi pe Sfântul Apostol Andrei. Lăcaşul de cult a dobândit în 2010 o părticică din moaştele Sfântului Andrei, adusă de la Mănăstirea Radovaşniţa din Serbia, cu binecuvântarea Preasfinţitului Lavrentije, Episcopul Episcopiei de Šabac. Anul acesta s-au împlinit 148 de ani de la sfințirea lăcașului. Una dintre cele mai înalte clădiri din oraş, catedrala este înaltă de 30 de metri și cu o lungime de 25 de metri, motiv pentru care, în trecut, turnul clopotniţă era folosit de pompieri ca loc de veghe.

A.C.

Articolul precedentA ațipit la volan și s-a trezit la spital!
Articolul următorCOD GALBEN Ploi și vânt puternic în Bacău, Neamț și Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.