În scop preventiv, în condițiile alertei de coronavirus, serviciile de pașapoarte și de permise și înmatriculări își suspendă, începând de astăzi 11 martie, programul de audiențe, iar programările pentru eliberarea documentelor se vor face exclusiv online.  Pentru pașapoarte, programările se pot face pe platforma www.epasapoarte.ro.

„Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului”, se arată în comunicatul Direcției de Pașapoarte. „Accesul în locații în vederea depunerii cererilor de eliberare a pașapoartelor va fi permis doar solicitanților și, după caz, reprezentanților legali ai acestora, în baza programărilor online și a documentului de identitate, în originaln ceea ce privește ridicarea pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare, accesul în locații se va face în baza tichetului eliberat la depunerea cererii și a documentului de identitate, în original”.

Recomandarea Direcției de pașapoarte către cetățeni este să opteze, totuși, pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat – cheltuielile de expediţie fiind de 8 lei + TVA.

În cazul permiselor și înmatriculărilor auto, programarea online devine obligatorie tot de astăzi 11 martie, până pe 31 martie, pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online.
Și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară își limitează relațiile cu publicul, cel puțin până la sfârșitul acestei luni, iar audiențele vor fi acordate doar telefonic sau prin e-mail. De asemenea, până la finalul acestei luni, persoanele autorizate și reprezentanții birourilor notariale nu vor mai avea acces decât în spațiul rezervat publicului.

Pentru a preveni și limita răspândirea COVID-19, beneficiarii serviciilor oferite de OCPI NEAMȚ sunt rugați să evite aglomerarea la ghișeu și să opteze pentru serviciile on-line disponibile pe https://epay.ancpi.ro/. Solicitanții pot primi informații referitoare la serviciile oferite prin e-mail, accesând site-ul OCPI NEAMȚ (www.ocpint.ro) și prin intermediul unui call-center, care va funcționa de luni până vineri în intervalul orar 8.30 – 16.30”, se arată în comunicatul instituției.

Numerele de telefon și adrese de e-mail destinate beneficiarilor serviciilor oferite de OCPI sunt următoarele:

Sediu OCPI Neamț Telefon 0233217142, e-mail nt@ancpi.ro

BCPI Piatra Neamț Telefon 0233226216, e-mail bcpi.piatraneamt@ancpi.ro

BCPI Roman Telefon 0233742343, e-mail bcpi.roman@ancpi.ro

BCPI Bicaz Telefon 0233254180, e-mail bcpi.bicaz@ancpi.ro

BCPI Târgu Neamț Telefon 0233790078, e-mail bcpi.targuneamt@ancpi.ro.

C.M.

 

Articolul precedentPanică la Gârcina, femeie surprinsă în incendiu
Articolul următorCoronavirus – Încă o persoană a părăsit izolarea, pentru cumpărături, a fost amendată cu 20.000 lei