Amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, până la 1 ianuarie 2022, este salutată de judecătorii din Neamț. Magistrații sunt de acord cu poziția CSM în această privință și consideră că, înainte de a se permite pensionarea anticipată după 20 de ani vechime, trebuie făcut un studiu serios de impact asupra sistemului.

Din câte știu, a fost o consultare a judecătorilor și toată lumea a fost de acord că este o decizie bună”, a declarat judecătoarea Alina Labiș, președinta Asociației Magistraților din România, filiala Neamț. ”Eu pot să-mi exprim doar punctul personal de vedere și anume că este necesară a evaluare obiectivă a consecințelor, pentru că nu toată lumea se pensionează automat dacă are 20 de ani vechime. De exemplu, avem colegi care lucrează încă și au 25 de ani vechime, decia ar îndeplini actualele condiții de pensionare”.

Pensionarea anticipată a magistraților după 20 de ani de activitate a fost introdusă de către PSD, ALDE și UDMR în timpul modificărilor aduse legilor justiției. Însă impactul asupra sistemului, care se luptă de ani de zile cu o încărcătură foarte mare de dosare pe magistrat, trebuie evaluat cât mai exact ca să nu afecteze viteza de înfăptuirea a justiției.

C.M.

Articolul precedentVIDEO „Fotbal cu… jucării pentru copii”, ediţia a II-a, continuă astăzi, la Roman
Articolul următorCopilă de 2 ani și mama acesteia, rănite în accident