Senatorul Eugen Țapu-Nazare atrage atenția ministrului Sănătății, Sorina Pintea, că ar trebui să își planifice mai bine vizitele la spitalul județean, mai cu seamă la cel din Piatra Neamț, fiindcă sunt ”probleme reale, nu cele povestite de cei care vă însoțesc prin vizitele de lucru”.

Mustrarea parlamentarului de Neamț la adresa ministrului Sănătății vine ca urmare a unei interpelări pe care i-a adresat-o în luna februarie, la care încă nu a primit răspuns, deși aspectele semnalate sunt grave. Cel puțin suficient de grave cât să-l determine pe Eugen Țapu-Nazare să-i ceară Sorinei Pintea să trimită la Spitalul Județean Neamț Corpul de control al ministerului.

Aflată în vizită în Neamț ieri, 6 martie, Sorina Pintea a evitat să ofere un răspuns cu privire la interpelarea senatorului Țapu, ceea ce l-a determinat pe acesta să vină cu o declarație publică mai punctuală:

«Doamna ministru al sănătății o ia, ușor-ușor, pe urmele lui Dăncilă. Este total ruptă de realitatea din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, realitate pe care i-am prezentat-o în cel mai amănunțit mod, prin intermediul unei interpelări.

Doar că, surpriză! Pentru doamna ministru, interpelarea depusă de mine nu este foarte punctuală. Așa zice dumneaei.

Adică faptul că, pe secția ATI și nu doar acolo, lenjeria paturilor este distrusă, lipsesc substanțele de curățenie și soluțiile dezinfectante, pentru doamna ministru nu este foarte punctual.

Se pare că n-am fost foarte explicit și punctual nici când i-am spus, în interpelare, că nu există brancardier pe secția ATI, iar normele de muncă sunt încălcate, existând pe terapie intensivă doar un asistent la 3 bolnavi.

Oare n-am fost prea punctual când v-am detaliat că mâncarea bolnavilor este transportată în găleți, prin curtea spitalului?

Nici când am precizat că există deficit de seringi, saci, pungi, măști, bonete, iar pe unele secții bolnavii vin, în continuare, cu medicamentele de acasă?
Nici aici n-am fost destul de punctual?

Doamnă ministru al sănătății, renunțați să mai mințiți! Nu vă face cinste! Făceți-vă temele înainte de a vă prezenta în vizită la un spital județean, încercați să identificați problemele reale și nu cele povestite de cei care vă însoțesc prin vizitele de lucru.

Încă aștept un răspuns competent la interpelarea pe care v-am adresat-o în urmă cu câteva săptămâni”, a transmis Eugen Țapu ministrului.

Interpelarea depusă pe 18 februarie o puteți vedea în cele ce urmează:

[gview file=”https://zch.ro/wp-content/uploads/2019/03/b-tapu2381-it.pdf”]

 

Articolul precedentUn bărbat din Oniceni s-a dus să-și viziteze sora și a dispărut
Articolul următorUn escroc, 40.000 de lei și o bătrână de 93 de ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.