Amenințarea epidemiei de coronavirus și criza globală de materiale sanitare a determinat Guvernul României să ia decizia de a sprijini firmele autohtone care ar putea produce  materiale sanitare. Ministerul Economiei a anunțat că va ajuta, inclusiv cu credite garantate de stat, companiile care vor decide schimbarea liniilor de producție și care vor fabrica măști, combinezoane pentru personalul sanitar, biocide și produse de dezinfecție.

Întreprinzătorii din județul Neamț, și nu numai, ar trebui să analizeze bine momentul și să ia hotărâri înțelepte și de viitor. Fabricile de confecții din Neamț, multe dintre ele care au activitate exclusiv în lohn, ar putea să cântărească oportunitatea de a se reprofila, la fel și producătorii din industria chimică, care ar putea, total sau parțial, să-și remodeleze liniile pentru biocide și dezinfectanți. Nu este doar o schimbare de moment, pentru că asistăm cu siguranță la o cotitură, la o reașezare economică globală. Vor câștiga națiunile care vor înțelege că este nevoie să și producă, nu doar să consume. Iar Guvernul României pare să fi înțeles acest trend”, explică senatorul liberal Eugen Țapu.

Guvernul va lua astăzi și un prim set de măsuri, pentru a ajuta domeniile economice afectate de epidemia de coronavirus, unde cifra de afaceri a scăzut foarte mult. Este vorba de domenii în care își desfășoară activitatea și mulți antreprenori din județul Neamț: turism, hoteluri, restaurante, transport, organizatori de evenimente. Măsurile urmăresc plata unui șomaj tehnic susținut de către stat, astfel încât salariații să nu își piardă locurile de muncă și să poată fi reintegrați imediat după trecerea crizei.

Biroul de presă PNL Neamț

Articolul precedentIncendiul de la prăznicarul bisericii din Bălțătești a fost provocat de o femeie dată dispărută de concubin
Articolul următorConducerea și personalul medical al Spitalului de Urgență Neamț – Apel disperat la oameni, să spună adevărul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.