0:00

Senator Liviu Bumbu: Cazul László Tökés – s-a depăşit orice limită, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Face ce face László Tökés şi revine în centrul atenţiei, periodic, cu câte o declaraţie menită să inflameze spiritele. De data aceasta, cea mai nouă producţie a gândirii bolnave a europarlamentarului român de origine maghiară compară marşul de la Târgu-Mureş, în care s-a cerut autonomia Ţinutului Secuiesc, cu situaţia din Crimeea şi mulţi analişti afirmă că această comparaţie nu este deloc întâmplătoare.

Cine se află în spatele său? Răspunsul îl ştim cu toţii: stăpânii de la Budapesta. El face exact ce i se spune de-acolo. Asta a făcut întotdeauna. Şi înainte de ’89, şi acum. Este o chestiune absolut cunoscută şi veridică relaţia sa cu serviciile secrete maghiare. Dar conexiunile nu se opresc doar la Budapesta. Comparaţia cu situaţia din Crimeea, făcută de Tökés, pune paie pe foc, în condiţiile în care toată Europa priveşte cu suspiciune către Rusia, în contextul crizei din Ucraina. Se sugerează foarte  clar legătura dintre Moscova şi Budapesta, care a funcţionat şi la Revoluţia din decembrie, transformându-l pe László Tökés în erou.

Deşi au trecut mai bine de 24 de ani de atunci, legătura dintre Moscova şi Budapesta nu numai că persistă, ci chiar a fost dezvoltată. Suntem într-un moment în care politica externă a României nu mai poate fi făcută pe mai multe voci. Tökés László nu merită să mai fie considerat cetăţean român, din cauza politicii sale antiromâneşti.

Numitul Tökés László, cetăţean român, reprezentant al intereselor României peste hotare şi în Parlamentul European, a adus grave deservicii intereselor statului român, prin iniţierea unor acţiuni legislative şi afirmaţii care contravin prevederilor Constituţiei României.

Preşedintele Băsescu ar trebui să se pronunţe fără echivoc că acest extremist periculos a trădat şi trădează decoraţia primită, calitatea de cetăţean român şi, nu în ultimul rând, funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European. Iar europarlamentarii noştri ar trebui să acţioneze împreună împotriva sindromului Crimeea, adică să someze Parlamentul European să adopte o poziţie clară faţă de provocările unora ca Tökés şi ale celor care îl susţin. Dacă nu înţelegem pericolul răspândirii sindromului Crimeea, de care suferă extremişti ca Tökés, s-ar putea ca şi în România să apară puncte de instabilitate care să ducă la conflicte interetnice foarte grave. (Senator Liviu BUMBU)

Articolul precedentDaniel Harpa nu uită de unde a plecat!
Articolul următor20 de ani de la înfiinţarea Batalionului 634 Infanterie „Petrodava”