Semne de stabilitate la Girov / Florinel Sarion e viceprimar şi săptămâna aceasta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prima zi a săptămânii a adus o nouă ședință a consilierilor locali de la Girov. Spre deosebire de întâlnirile precedente, de această dată am consemnat trei elemente de noutate – lipsa secretarului comunei, Adriana Roca – aflată în concediu -, prezența directorului Compartimentului de legalitatea actelor din Prefectura Neamț, Ilie Petre, și prezența inițială a întregii echipe din consiliul local, cu excepția lui Ion Purcel. Lucru care s-a schimbat după primele 5 minute ale întâlnirii, când Valeriu Andrieș – fost viceprimar delegat și Ciprian Avasiloaiei – fost viceprimar cu atribuții de primar, s-au retras. Totuși, față de ședința precedentă, din data de 1 aprilie, la discutarea proiectelor au rămas membrii ambelor tabere – și cei care-l sprijină pe Avasiloaiei, și cei aflați de partea lui Sarion.

Înainte de a se retrage din sală, Ciprian Avasiloaiei l-a întrebat pe reprezentantul Prefecturii dacă ședința este legală, din moment ce secretarul comunei nu este prezent.

Răspunsul șefului de la Legalitatea actelor? „Sunt 11 consilieri prezenți, dintr-un total de 15, ceea ce înseamnă că s-a îndeplinit condiția pentru ca ședința să fie legal constituită”. Ilie Petre și-a argumentat afirmația spunând că „nu se poate ca activitatea administrației publice locale să fie perturbată permanent de prezența sau de absența secretarului comunei, sau de alte și alte aspecte. Asta ce înseamnă? Că nu mai convocăm nicio ședință de Consiliu local, pentru că nu are cine să o convoce?”.

Odată lămurite aceste aspecte tehnice, s-a trecut la prezentarea ordinii de zi, de pe care au făcut parte schimbarea amplasamentului unor terenuri și rezilierea unor contracte de concesiune, precum și revocarea din funcție a viceprimarului cu atribuții de primar și a viceprimarului delegat de consilieri. La aceste două puncte de pe ordinea de zi se impune o mențiune, anume aceea că viceprimarul cu atribuții de primar era Ciprian Avasiloaiei, iar viceprimar delegat Valeriu Andrieș, cei aleși în urmă cu două săptămâni. Asta s-a întâmplat din cauza faptului că hotărârile Consiliului local privind alegerea unui nou viceprimar cu atribuții de primar – Florinel Sarion, respectiv delegarea unui viceprimar din rândul consilierilor locali – Marieta Nădășanu, luate în ședința din data de 1 aprilie, au ajuns la Prefectură abia ieri dimineață.

Semne de stabilitate la Girov / Florinel Sarion e viceprimar şi săptămâna aceasta, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În urma votului secret exprimat de consilieri, Avasiloaiei a fost, în unanimitate, revocat din funcția de viceprimar cu atribuții de primar. Numărul voturilor „pro” demitere a fost exact același,11, și în cazul viceprimarului delegat, Valeriu Andrieș. Pe cale de consecință, odată vacantate cele două „posturi”, s-a  trecut la propuneri de candidați. Ca și săptămâna trecută, pentru viceprimar cu atribuții de primar a fost propus numai Florinel Sarion, care a fost „girat” de toți consilierii prezenți la ședință, depunând (din nou) jurământul. Pentru funcția de viceprimar delegat, pe lângă aceeași Marieta Nădășanu (la fel ca săptămâna trecută), a fost propus și Ioan Boureanu. Tot prin vot secret, aleșii locali au decis ca viceprimar delegat să rămână Marieta Nădășanu – 7 voturi.

La finalul ședinței, cel care a avut de spus ultimul cuvânt a fost Ilie Petre, care i-a îndemnat pe aleșii locali la cumpătare și la înțelegere.

Alex SÎRBU

Articolul precedentCinci tone de carne “neconformă” confiscată
Articolul următorTelenovela procurorilor din Bicaz – episodul “Sancţiuni”