pietricica turism

 

cezar asandeiComisarul şef Cezar Asandei a plecat de la conducerea Seviciului de Poliţie Rutieră Neamţ şi a fost împuternicit, pe funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, pe linie de Ordine Publică şi Poliţie Rutieră. Adică s-a întors acasă, unde va şi rămâne dacă se hotărăşte să candideze pentru post şi va trece de examen. În locul său a fost împuternicit la conducerea SPR Neamţ comisarul şef Mihai Mavriş, care până acum conducea Biroul Drumuri Naţionale. Iar pe funcţia de şef al biroului a fost împuternicit comisarul Bogdan Paleu.

Revenirea comisarului şef Asandei la Harghita, locul de unde a plecat spre Neamţ în 2011, a fost prilej de „comitere” a unui comunicat de presă, care s-ar putea înscrie, cu succes în categoria „odă conducătorului iubit”. Cine l-a făcut ori speră să-l perie suficient pe Cezar Asandei încât să-i intre în graţii şi să primească vreo funcţie ceva (deşi comisarul şef Asandei a trecut drept om serios la Neamţ, care nu agreează culegătorii de scame) , ori nu are simţul ridicolului. Altfel nu se explică frazele de genul „În cei 24 de ani de carieră poliţienească, ofiţerul a dobândit o vastă experienţă profesională, cultivată permanent prin studiu individual şi de specialitate, arătând un deosebit interes pentru instruire şi perfecţionare”, sau „După finalizarea unor studii universitare tehnice şi juridice, au urmat 3 cursuri postuniversitare de management, drept şi mijloace şi tehnici moderne de transport, ultimul dintre acestea conducând, după o temeinică şi dedicată documentare, la obţinerea titlului de doctor în ştiinţe inginereşti, domeniul fiind acela al expertizării şi reconstituirii accidentelor de circulaţie”. Dar cireaşa de pe tortul osanalelor (şi aici se vede lipsa simţului ridicolului) este memorabila exprimare: „şi-a îndeplinit cu drag plăcutele îndatoriri de tată şi de soţ”.

Rămânănd la părerea că Cezar Asandei nu merita ca promovarea sa, să ajungă subiect de glume cum numai poliţiştii cu IQ maxim ştiu să facă, îi urăm succes în noua funcţie.

Tot săptămâna trecută a mai fost împuternicit pe funcţia de şef Serviciu Logistic comisarul şef Cristian Patrania, după ce titularul (comisarul şef Marcel Gheorghiu) s-a pensionat, iar la Biroul de Ordine publică de la Poliţia Piatra Neamţ este un nou şef, de astă dată prin concurs, comisarul Dragoş Aolăriţei.

Cristina MIRCEA