0:00

Şeful Poliţiei Piatra-Neamţ vrea să muncească fără salariu, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Comisar şef Petrică BÎRSAN

Împuternicirea comisarului şef Petrică Bîrsan la comanda Poliţiei Piatra-Neamţ expiră pe 22 mai şi cum concursul pentru ocuparea funcţiei este programat pe 3 iunie, trebuie găsită o soluţie pentru câteva zile. După discuţii între şefii Poliţiei Neamţ s-a ajuns la concluzia că varianta cea mai convenabilă ar fi ca actualul împuternicit să rămână pe funcţie până în ziua concursului inclusiv, însă să nu primească indemnizaţia de şef, pentru că nu mai există bază legală ca să i se acorde.

„În principiu, dl. Bîrsan a spus că ar fi de acord să rămână şi este cea mai bună varinată, pentru că dacă delegăm pe altcineva tot îi trebuie două, trei zile de adaptare şi ar mai avea efectiv de muncit vreo săptămână”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ.

„Rămâne de văzut dacă există această pşosibilitate din puncte de vedere legal, ceea ce trebuie să stabilească cei de la resurse umane până mâine 21 mai. Dacă nu se poate, atunci va trebui delegat un şef de serviciu pentru câteva zile”.

La concursul pentru prima funcţie în Poliţia Piatra-Neamţ s-a „calificat” deocamdată, din punct de vedere al dosarului, comisarul şef Radu Berejan, Şeful Serviciului cazier judiciar şi evidenţă operativă din cadrul IPJ Neamţ. Ceilalţi doi ofiţeri care s-au înscris (Felix Baciu şi Cristi Fotea) nu îndeplinesc condiţiile de vechime în funcţie de conducere, dar pot cere derogare de la IGPR. Abia în ziua concursului se va şti exact cine participă şi dacă reuşeşte să obţină notă de trecere (minim 7) la interviul pe subiecte profesionale. (C. MIRCEA)

Articolul precedentIAŞI: Acţiuni de noapte ale poliţiştilor
Articolul următorNEAMŢ: 81 de persoane sunt supravegheate de polițiști
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.