tg tofan pol locala

* Florin Tofan s-a întors recent de la un curs de perfecționare de trei luni desfășurat la Poliția de Frontieră Iași

* de sărbători, Poliţia Locală va suplimenta patrulele

Florin Tofan, șeful Poliției Locale Târgu-Neamț s-a întors recent de la un curs de perfecționare de trei luni desfășurat la Poliția de Frontieră Iași. Acesta a reușit să termine cursurile pe locul doi la nivel de clasă și pe locul patru la nivel de școală.

„Am participat la un curs de inițiere și perfecționare pentru Poliția Locală, desfășurat la Iași, unde am stat trei luni de zile. Sunt niște cursuri obligatorii pe care le-am desfășurat la Poliția de Frontieră Iași, acolo am fost cazat și tot acolo luam și masa. Acum intenționez ca și prioritate pentru 2014, ca și cei 10 polițiști de la Poliția Locală Târgu-Neamț să facă aceste cursuri, iar în perioada următoare m-am gândit și la niște investiții, în sensul punerii în funcțiune a camerelor de supraveghere, dar și înființarea unui dispecerat aici la primărie. O să fie un Birou Unic și toate persoanele vor veni mai întâi aici. Cursurile de perfecționare la care am fost aduc fără doar și poate un plus de valoare, cunoștințe noi și sunt foarte mulțumit. Am terminat cu brio aceste cursuri, pentru că am terminat al doilea pe clasă și locul patru pe școală. Acolo am făcut și un modul special de management în Poliție. Nu pot spune că am devenit specialist, dar am învățat multe, știu exact ce legi să caut, pentru că meseria noastră se face după lege, nu după ureche. Mai ales că pe viitor, dacă vom fi asimilați de Poliția Națională, trebuie să ne ridicăm la standardele lor măcar 70%. Nu va fi ușor, dar voi lua măsuri în perioada următoare, în sensul unor schimbări în modul de organizare, chiar dacă nu se mai fac angajări la Poliția Locală, dar sper să găsesc variante și să mai angajez. Important e să fim o echipă aici și să fim uniți.  Mulți nu știu, dar eu la un interval de două săptămâni veneam aici la biroul meu unde îmi pregăteam hârtiile. Cei care au rămas la comandă mi-au continuat activitatea, dar îi supravegheam, le-am dat sarcini mai ușoare. Însă s-au descurcat, mai ales că domnul primar și domnul viceprimar au fost mulțumiți de activitatea Poliției Locale în lipsa mea”, a declarat Florin Tofan.

Patrule de sărbători

Referitor la problema cerșetorilor și la măsurile pe care le va întreprinde Poliția Locală în preajma Sărbătorilor, Florin Tofan ne-a liniștit prin prisma suplimentării patrulelor mixte.

„Avem aceleași probleme cu cerșetorii și au început să apară din nou mașini scoase la vânzare prin oraș și în continuare sunt aduși câini din alte părți. Noi avem la intrările din oraș camere de supraveghere și în acest fel vom avea evidența tuturor mașinilor care intră și ies din oraș într-o bază de date. De Sărbători vom suplimenta patrulele din teren și în același timp vom relua colaborarea cu Poliția Națională prin patrule mixte. Automat vom ajunge să colaborăm și cu Jandarmeria. Vom face o echipă mixtă, iar cu mașinile noastre și cu ale lor, vom avea mai multe patrule. Vor fi și puncte fixe în oraș pe care le vom supraveghea, cum e Parcul Grădina Publică, zona centrală de la Adormire, zona Unirii. Sperăm că nu vom avea evenimente, dar încercăm să fim preventivi. Rugăm locuitorii orașului să nu încurajeze cerșetoria, chiar dacă am discutat cu mulți cetățeni de etnie rromă și mi-au zis că-s flămânzi. Vom discuta cu magazinele de haine second-hand și să le dăm niște haine și poate chiar și o masă caldă. Cel puțin domnul primar și viceprimar s-au gândit la așa ceva, însă trebuie să colaborăm și cu Primăria Vânători. Transmit cetățenilor din Târgu-Neamț să stea liniștiți pentru că noi suntem la datorie”, a mai precizat Florin Tofan.

Ciprian Traian STURZU