reclama autocenter

iorgulescu si corleone

Gino Iorgulescu este cunoscut drept un apropiat al premierului Victor Ponta. Pe vremea când Gino Iorgulescu o finanţa pe FC Naţional, iar meciurile dintre echipa bucureșteană și Ceahlăul erau ”incriminate” de non-combat de ziarele centrale de sport, actualul premier era des văzut în tribunele din Cotroceni, fiind considerat un apropiat al contracandidatului lui Dragomir la viitoarele alegeri. „Eu am relaţii cu foarte mulţi politicieni, mai ales că am un business în care toată lumea umblă prin restaurante şi mă văd cu toţi, dar nu la modul la care să le cer ceva“, a explicat Iorgulescu natura conexiunilor sale cu lumea politică.  În 2005, el a renunţat la FC Naţional şi a rămas să se ocupe de afaceri, printre care şi lanţul de restaurante “Trattoria Il Calcio”, pe care-l deţine împreună cu Cosmin Olăroiu şi Vali Sălăgean. Nici Iulian Boghean, actualul director de marketing al Ceahlăului, nu e străin de afacerile cu restaurante de prin București. Iată cum motivează Gheorghe Ștefan, susținerea pe care i-o acordă lui Gino Iorgulescu: ”Sandu nu mai candidează la FRF, eu nu mai candidez la primărie, acelaşi lucru trebuie să-l facă şi Dragomir. A venit momentul să spună STOP! Nu de asta am facut eu propunerea, pentru că fratele lui lucreaza la Ceahlăul, dar Gino Iorgulescu este un nume în fotbalul românesc. Poate aduce un suflu nou, poate veni cu idei noi. Cred că Mitică are un contracandidat serios. Și nu m-am consultat înainte cu nimeni, pentru ca apoi să fac acest anunț. Nu știu ce vor alți oameni de fotbal din țară”.

Care este miza?

Miza sunt banii. Foarte mulți bani: cele 200 de milioane de euro obţinute din contractul pentru drepturile TV cu RCS RDS ”anesteziază” din start orice pornire democratică. De aceea, cel care a negociat acest contract, Dumitru Dragomir, actualul șef al LPF nu i-a iertat lui Gheorghe Ștefan faptul că i-a găsit un contracandidat cu ”proptea” politică, după 17 ani de supremație în fruntea LPF și a afirmat la un post central de televiziune, următoarele: “Ștefan are nevoie de marionete, dar nu vreau eu să spun că Gino e marionetă. Ștefan are impresia că schimbă tot, el crede că dacă pune directori la Hidroelectrica, pune și la Ligă”. Adevărul este că foarte multe echipe din Liga I nu reușesc să supraviețuiască fără banii alocați de comunitățile locale: Chiajna, U Cluj, Săgeata Năvodari, FC Botoșani, Oțelul Galați, Gaz Metan Mediaș, Petrolul Ploiești sau Ceahlăul sunt exemple elocvente în acest sens. Sunt cluburi care pot fi ”convinse” ușor de reprezentanții politicului să voteze într-un anume fel. Eu l-am propus pe domnul Gino Iorgulescu la preşedinţia LPF, deoarece consider că e bine să existe concurenţă, iar cel mai bun să câştige. Domnul Iorgulescu are experienţă suficientă pentru a conduce fotbalul. Cred că, la un moment dat, te uzezi dacă lucrezi prea mult timp în acelaşi loc. În acelaşi timp, nu mai ai forţa aia să performezi. Trebuie să vină cineva cu idei noi, cu proiecte noi. Am o relaţie de amiciţie de peste 20 de ani, eu cred că merită şi este capabil să fie acolo. Nu ştiu câte cluburi sunt de partea lui Gino Iorgulescu, dar cred că sunt la paritate aşa. Sau cred că domnul Dragomir are un uşor avantaj, pentru că el este preşedinte”, a mai declarat Gheorghe Ștefan. Oricum, atât Gino Iorgulescu, cât și Dumitru Dragomir, sunt în campanile pentru șefia LPF, până pe 14 noiembrie, când vor avea loc alegerile.

Trebuie schimbat sistemul competițional?

Susținător înfocat al sistemului competițional cu 18 echipe, în vremurile când lua loc pe banca Ceahlăului, președintele Gheorghe Ștefan și-a schimbat opțiunea în prezent, când vorbește despre echipa pietreană: “Ca vor fi 14, 16 sau 18 nu contează prea mult. Important e să avem forța de a ne bate cu ei și de a rămâne în primul eșalon mulți ani de acum încolo. Sistemul competițional conteaza mai puțin, dacă echipele sunt valoroase și dacă sunt rezultate cu naționala și în cupele europene” , a spus președintele de onoare al FC Ceahlăul. Cât privește obiectivul nemțenilor în sezonul 2013-2014, Ștefan a precizat că nu mai e vorba despre salvarea de la retrogradare, așa cum știam la începutul sezonului: “Să fim realiști și să recunoaștem că la momentul actual ne dorim o clasare pe locul 10. Dacă o fi mai bine, cu atât mai frumos, însă acum nu pot vorbi despre calificare în cupele europene. Ar însemna să nu fiu realist”.

Cine sunt candidații la șefia LPF?

În 5 mai 2008, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, era trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită, iar Gino Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional şi fost membru în Adunarea Generală a LPF, a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Miza a fost chiar terenul pe care s-a construit actualul sediu al LPF.  În 2012, cei doi au fost achitaţi în lipsă de probe. Gino Iorgulescu (fost președinte al FC Național, echipă care i-a transferat pe cei mai buni jucători de la Ceahlăul: Costel Enache și Florin Axinia): ”Am o relație de prietenie OK cu domnul Ștefan. Am convingerea că am o șansă, altfel nu mă băgam”. Dumitru Dragomir (actualul președinte al LPF): ”Sunt greu de pensionat! Câștig, dacă politicul nu se implică”.

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentAccident provocat de un căruțaș neatent
Articolul următorAcceptarea lui Arnăutu Jr. în PSD depinde de… renovare

1 COMENTARIU

Comments are closed.