pavalutaAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în care s-ar fi aflat timp de un an şi 9 luni şefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, conform unui comunicat de presă publicat în această dimineaţă, 26 noiembrie.

Cristina Păvăluţă s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 22 aprilie 2013 – 28 ianuarie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică și funcția de membru în Consiliul de Administrație al SC Parking SA (societate de interes local la care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, cu o cotă de participare la capitalul social/beneficii de 69,51%), se mai precizează în comunicatul ANI.

“PĂVĂLUȚĂ CRISTINA a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «[…] Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate […] în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public […]» (…) Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoana evaluată a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, menţionează ANI în comunicatul citat.

 „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se precizează în acelaşi comunicat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentRelații frățești consolidate de Ziua Națională
Articolul următorISU NEAMŢ: Vacă scoasă dintr-un cavou!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.