Un tânăr de 18 ani din Piatra-Neamţ, elev la un liceu din oraş, a fost reţinut în această dimineaţă (3 decembrie), sub acuzaţia de tentativă de tâlhărie. Poliţiştii au făcut cercetări toată noaptea pentu a stabili cine este şi unde poate fi găsit, după ce-au fost sesizaţi, în seara de 2 decembrie, că tânărul a ameninţat cu pistolul un şef de sală de jocuri de pe Bulevardul Decebal.

pacaneleDin momentul sesizării, respectiv seara zilei de 02.12.2015 orele 20, mai multe patrule din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost mobilizate pentru prinderea tânărului care, prin folosirea unui pistol, a amenințat un angajat al spațiului respectiv în scopul obținerii banilor din încasări”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „În această dimineață, în jurul orelor 9, tânărul de 18 ani, din Piatra Neamț a fost depistat la domiciliu, unde a fost găsită și arma folosită, de agrement, tip airsoft, care a fost ridicată de polițiști. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că în timp ce tânărul se afla în incinta sălii de jocuri, profitând de faptul că nu mai erau alţi clienţi şi sub pretextul că nu ştie să joace la un anumit aparat, a chemat operatorul de sală pe care l-a ameninţat cu un pistol, solicitându-i borseta pe care o avea asupra sa şi care conţinea o parte din încasări”. Şeful de sală nu s-a piedut cu firea, a ripostat şi, în aceste condiţii, tânărul s-a hotărât să fugă. La identificarea şi prinderea lui au lucrat 6 polițiști de investigații criminale şi două echipaje de ordine publică, în componență cărora a fost și un polițist local.

În funcţie de decizia procurorului de caz, liceanul poate fi dus în faţa instanţei, cu propunerea de arestare preventivă. El este mare amator de jocuri de noroc, rămăsese fără bani şi atunci i-a venit ideea jafului. Până acum n-a mai avut pe numele lui niciun dosar penal. (C. MIRCEA)