sedinta-de-consiliu-judeteanLa şedinţa ordinară de Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ din 22 decembrie au fost validaţi în funcţie şi au depus jurământul noii consilieri Dragoş Andone şi Ilie Apostoae care i-au înlocuit pe Dan Manoliu şi Dan Andruşcă, deveniţi între timp parlamentari. Andone deja a fost ales în AGA la SC Drupo, iar Viorel Marian în AGA la CJ ApaServ, ambii obţinând câte 18 voturi, spre deosebire de colegii lor de la PNL, Mihai Stoica şi Dumitru Acatrinei, care s-au ales fiecare cu câte 12 voturi.

Adriana Elena Bosovici, directorul general adjunct al CJ Neamţ, a fost inclusă în comisia de concurs pentru ocuparea funcţiei de director general adjunct al DGASPC Neamţ, cu sarcina clară de a veghea ca nici o soție de om politic să nu treacă furcile caudine ale concursului decât dacă este cea mai bine pregătită profesional iar Adrian Bourceanu l-a înlocuit pe actualul deputat Dan Andruşcă în comisia de validare.

Preşedintele Arsene a ţinut să-i reamintească lui Florin Hopşa, consilier judeţean PNL ,,că iniţiator al proiectului aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a CJ Neamţ este preşedintele CJ şi nu consilierul judeţean Ionel Arsene. Am dosar finalizat, definitiv şi irevocabil de preşedinte. Vă rog, pe viitor, să ţineţi cont de acest aspect. Când vorbeşte preşedinte CJ vă rog să tăceţi. Aici nu suntem la şezătoare,,. ,,Aţi fost ales de oameni consilier judeţean şi nu preşedinte la alegerile din vară,, a spus Hopşa. ,,Eu sunt preşedintele CJ, poate la dumneavoastră la Iaşi e altfel… , a adăugat Ionel Arsene. ,,Eu sunt din Roman, născut, crescut în Roman,, a continuat Hopşa. Spre hazul tuturor a intervenit şi penelistul Pelepco care a zis că îl ştie de mic pe Hopşa şi a confirmat că e din Roman.

În altă ordine de idei, consilierul judeţean de la PMP Andreea Todiriţe şi-a schimbat numele în Andreea Coman.

Artiştii de la Centrul de Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, alături de cei de la Centrul Cultural Bucovina Suceava, i-au colindat pe aleşii judeţeni urându-le noroc şi sănătate.

La final toată lumea a mâncat pişcoturi şi a ciocnit un pahar de şampanie. (Ana Moise)

 

 

 

 

Articolul precedentGALERIE FOTO Carnaval de iarnă la Roman
Articolul următorCSM Roman, două victorii la Cupa de Iarnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.