pietricica turism

tg vasile dron

Ședința ordinară a Consiliului Local Târgu-Neamț, de luni, 30 iunie, s-a desfășurat sub auspiciul concediilor, atât ale celor doi edili, cât și a unora dintre aleșii locali. Două dintre proiectele supuse spre aprobare se refereau la efectuarea concediilor de odihnă de către primarul Daniel Harpa și viceprimarul Traian Humulescu. Reuniunea a fost presărată și cu intervenții ce au stârnit zâmbete, mai ales atunci când consilierul PSD, Vasile Dron le-a sugerat celor doi edili să meargă împreună în concediu. Vicele l-a asigurat pe Vasile Dron că fiecare își va petrece concediul în perioade diferite. Cele 14 proiecte de pe ordinea de zi au fost aprobate fără nicio problemă, doar cel referitor la Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale stârnind discuții. Aleșii locali, au decis ca taxa pentru autorizația de funcționare anuală să fie de 200 de lei, iar taxa de vizare anuală, să fie de 100 de lei.

Pe lista suplimentară de propuneri au existat și 4 proiecte, ce duceau cu gândul la deplasări. Acestea priveau aprobarea Înțelegerii de Cooperare între orașul Târgu-Neamț și orașele Hotin din Ucraina, Bilgorod-Dnistrovsky (Cetatea Albă) din Ucraina și Dondușeni din Republica Moldova, dar și un proiect de asociere cu orașul Ardud din județul Satu-Mare, în vederea desfășurării de proiecte și activități culturale. Doar intervenția consilierului PDL, Maria Vrânceanu, i-a mai trezit pe aleși din amorțeala concediilor, când a dorit să afle care este plusul acestor parteneriate cu cele 3 orașe din Ucraina și Republica Moldova. City-managerul Vasile Apopei, a asigurat-o că între orașul Târgu-Neamț și cele 3 localități va fi o colaborare în domeniul culturii și că deocamdată, administrația locală a suportat doar costurile vizitei delegației din Cetatea Albă de anul trecut.

„Cei din Cetatea Albă au invitat pentru 10 zile la ei, pe banii lor, doi artiști locali la un concurs”, a precizat city-managerul. Ședința s-a încheiat cu o pledoarie a primarului Daniel Harpa, care a reiterat problemele financiare ale urbei și faptul că se fac sacrificii pentru a se realiza în continuare investiții. Edilul a încheiat și cu o provocare lansată aleșilor locali: „Veniți cu soluții, dragi consilieri. Sunt deschis dialog cu toți cei dintre dumneavoastră care vin cu soluții pentru a ne dezvolta , în a depista surse de finanțare și în a atrage investitori”. Cu toții și-au urat, apoi, concedii plăcute! (C.T. STURZU)